Koken met MagdaUitgegeven op 19-02-2015 om 01:28 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Maar liefst twee gerechten werden er bereid bij handelsonderneming DJ Laan (en zoon Mathijs!) detectoren en alles wat daarbij komt kijken. Wieringernieuws was verrast en keek de ogen uit in deze prachtige winkel net naast 't Hoekje. Dit worden dus twee artikelen met twee lekkere gerechten. Vandaag de eerste van deze twee, simpel maar o zo lekker, Turkse Pizza a la Magda!
Eerst presenteerde Magda haar kookboek. Een mooi boekje met haar lekkerste recepten en nu wegens groot succes al toe aan de tweede druk! Het boekje is bij Magda te koop.
Voor deze 'Koken met Magda' waren wij deze keer te gast bij Dirk-Jan en Mathijs Laan, zij hebben echt een schitterend bedrijf. Zij verkopen alles wat met 'schatzoeken' te maken heeft en doen dit zelf internationaal. In deze branche zijn zij marktleider in Nederland, het was voor ons een openbaring om te zien wat er hier in Hippo wel niet te koop is. Bij het tweede gerecht, na de wintersportvakantie op Wieringernieuws te zien, gaan wij hier dieper op in en komen Mathijs en Dirk-Jan aan het woord en vertellen zij over hun handel.
Turkse Pizza (vegetarische variant is zonder gehakt, deze is met vlees)
1 Turks brood
1 pot kruidige tomatensaus
1 teentje knoflook uit de pers
olijfolie
geraspte pittige kaas
Snijd het brood doormidden en bestrijk de helften met een mengsel van kruidige tomatensaus die op smaak gebracht is met de knoflook en een flinke scheut olijfolie.
Bestrooi met geraspte kaas en zet de broden circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het brood begint te kleuren en de kaas is gesmolten.
Serveer als hoofdgerecht met een lekkere salade of als hapje bij een lekker glaasje wijn.
Je kunt het beleg naar eigen smaak variëren en/of aanvullen met bv. champignon, ui, ham/spek reepjes enz.
KLIK HIER VOOR HET KOOKBOEK en ook 1 keer per maand te zien op www.wieringernieuws.nl
Behandel het brood met knoflook, saus en kaas erop!
Zo ziet het eruit voordat het de oven ingaat.
En zo komt het eruit!
Magda snijdt de pizza en smullen maar. Het is echt zo simpel maar lekker! Binnen tien minuten staat het op tafel.
In de volgende kookrubriek een geweldige bonenschotel met dan ook meer informatie over het mooie bedrijf van vader en zoon Laan.
In de volgende aflevering deze bonenschotel! (Fotografie Henk-Jan Wittink, Nikon proshot photography)
Zonder Wijb geen kookrubriek, maar hij hoeft niet in beeld....
Ja ja.... ook dit is te koop bij Laan, goudpannen! Na de bonenschotel gaat Wieringernieuws met Magda en Wijb naar Kroon Keukens en De Dikke Bries, eet smakelijk!
Alle medewerkers van Wieringernieuws werken met Nikon fotocamera's.
Nikon dus....
....vaak op het circuit van Assen, maar vooral op Wieringen!