Maedilon-VZV bekert verder
Uitgegeven op 05-02-2015 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - In een prachtige spannende gelijk opgaande wedstrijd heeft Maedilon/VZV in een zinderende slotfase de volgende bekerronde bereikt door Aalsmeer met 22-21 te verslaan.

VZV heeft zich door dit resultaat bij de laatste acht in geplaatst voor de Nationale handbalbeker.

Ontlading na de wedstrijd, foto en tekst Theo Moras.

In een volle Sporthal 't Zijveld kwam het eerst wapenfeit van de thuisploeg. Bij de eerste aanval van VZV stond de paal een treffer in de weg maar na 3 min. was het Joyce Hillen die de score opende. Na een schot van Aalsmeer op de paal werd de terug springende bal in de gelijkmaker omgezet en Aalsmeer na 5 min. een 1-2 voorsprong nam. In de 6e minuut scoorde Kim Jimmink met een prachtig schot de gelijkmaker waarna Lisanne Kolken uit een break de thuisploeg weer op voorsprong zette. De wedstrijd golfde op en neer en leverde weer uit een break-out een 4-2 voorsprong op, waarop Aalsmeer in de volgende aanval na 10 min. de achterstand weer verkleinde tot 4-3. Trainer coach Betty Plasmeyer maakte hierop gebruik van een toegestane Time-out. Na eerst nog twee tegendoelpunten te moeten toestaan scoorde Britt Stegers in de 14 e minuut de gelijkmaker 5-5. Aalsmeer maakte 5-6 waarna Britt Stegers meteen de gelijkmaker liet aantekenen. Hierop volgde een Time-out voor de coach van Aalsmeer, meteen na de spelhervatting scoorde Brit Stegers haar 3e doelpunt op rij en bracht VZV aan de leiding 7-6. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoorde tot de rust om en om en wist Aalsmeer met een 10-11 voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Eén doelpunt verschil in 30 min. fantastisch handbal.

Rust stand 10-11

Na rust een flitsende start van VZV na 16 seconde lag de gelijkmaker al achter de overigens uitstekend kepende Aalsmeer doelvrouw door Joyce Hillen, en in de 3e minuut na rust had die zelfde Hillen met 3 doelpunten het team van Betty Plasmeyer alweer op een 13-11 voorsprong gezet. In de 5e min. 13-12 en 14-12 door Linsey Perre maar in de 9e min. was de stand weer in evenwicht 14-14 . Selina Bruin scoorde de 15-15 waarna Joyce Hillen 2x en Kim Jimmink in de 16e min. in onder tal na een 2 min. straf voor Britt Stegers de 18-15 achter de verbouwereerde Aalsmeer keepster kegelde. Bij 18-16 in de 19e min. wederom een Time-out voor Aalsmeer , het werd 18-17 waarna Joyce Hillen weer een strafworp verzilverde 19-17. Nu vroeg de coach van VZV een Time-out waarna er een zinderende slotfase volgde en VZV de voorsprong zelfs voor even uithanden gaf 19-20. Met nog 3 min. op de klok scoorde Joyce Hillen de 20-20 maar weer nam Aalsmeer een voorsprong, de spanning was te snijden met nog 2 min. maakte Linsey Perre weer gelijk 21-21 wat een geweldige bloedstollende slotfase en weer Joyce Hillen de absolute uitblinker en topscorer van deze handbalthriller scoorde haar twaalfde doelpunt en stond er een 22-21 voorsprong op het score borde met nog amper 1 min. te spelen kwam er nog een Time-out van Aalsmeer. VZV veroverde de bal en in de break-out schoot Britt Stegers onhoudbaar op de paal met nog 18 seconden te gaan. Nog één aanval voor Aalsmeer maar Maedilon/VZV het Team van coach Betty Plasmeyer hield stand en knikkerde zo Aalsmeer uit het bekertoernooi. De ontlading was groot een daverend applaus van de trouwe aanhang viel hen ten deel als of er een kampioenschap was binnen gehaald. Zover is het echter nog niet a.s. zaterdag kan die stap worden gezet als VZV in Den Helder concurrent DSO in Sporthal de Slenk weet te verslaan.

Doelpunten Maedilon/VZV: Joyce Hillen 12, Britt Stegers 3, Linsey Perre 2, Kim Jimmink 2 Djazzmin Trabelsi 1, Selina Bruin1, lisanne Kolken 1.