Succes verliest in slotfase bij SRC
Uitgegeven op 01-02-2015 om 22:27  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Succes heeft met 3-1 zijn meerdere moeten erkennen in koploper SRC, dat in de laatste 10 minuten toesloeg. Het zag er lange tijd naar uit dat de 1-1 ruststand tevens de uitslag zou zijn, maar de thuisclub wist in de slotfase door goals van Schop en De Vries de zege alsnog naar zich toe te trekken.

Op een prima te bespelen kunstgrasveld vermaakten beide teams de vele toeschouwers, waaronder een grote supportersschare van Succes, met een aantrekkelijke eerste helft.
Zowel Succes als SRC zochten voortdurend de aanval met snelle combinaties. Succes speelde zeer gegroepeerd en compact en schiep zich meermalen prima kansen.
De linies sloten uitstekend op elkaar aan en de 0-1 van Jop van den Esschert was het gevolg van een vloeiende combinatie.
Al in de eerste minuten had het scorebord bediend kunnen worden, maar Freek de Kort wist met een katachtige reactie een striemend schot van Jacco Sijnesael uit het doel te tikken. En Jop van den Esschert zag zijn schot gekeerd door Vienes Tijssen.
Dezelfde speler kon even later alleen op Tijssen afgaan, maar hij speelde de bal op de vlakke ondergrond te ver voor zich uit waardoor de bal over de doellijn rolde .
Toch was het wederom Van den Esschert die Succes op voorsprong zette.
Een vloeiende combinatie bereikte Jeroen Metselaar die met een fraaie pass op maat Van den Esschert in stelling bracht. Tegen diens poeier had Tijssen geen verweer: 0-1.
De voorsprong was op dat moment niet onverdiend, want de bezoekers maakten het de titelkandidaat erg lastig met het fris ogende spel.
Het op volle sterkte aangetreden Succes werkte hard en het was daarom een tegenvaller dat de gelijkmaker plots uit de lucht kwam vallen.
De gevaarlijke slimme spits Robbert-Jan Klein verschalkte de ver voor zijn doel staande De Kort met een zuivere lob van grote afstand: 1-1.
Goede mogelijkheden waren er voor Van den Esschert en Ted Jorna die echter wegens een handsbal werd afgefloten.
Aan SRC-zijde was het wederom Klein die de 2-1 op zijn schoen had, maar zijn inzet kwam via de binnenkant van beide doelpalen miraculeus in handen van De Kort.
Na de thee kreeg de thuisclub enige goede kansen, maar de Succes- achterhoede waar Rick Jansma werd vervangen door Maikel Hoekstra bleef prima overeind bleef.
SRC kreeg een licht overwicht, maar Jeroen Metselaar leek aan de andere kant te scoren toen hij alleen op doel afkwam; Tijssen won de tweestrijd.
Merijn Kok verving Stan de Koning.
De 2-1 van Remco Schop 10 minuten voor tijd betekende een grote tegenslag voor de moegestreden Wieringers.
Van den Esschert leek na een misser in de SRC-verdediging de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar het was Roel de Vries die het vonnis vlak voor tijd velde.
De nederlaag kwam bij spelers, begeleiding en supporters als een teleurstelling aan, want na de zege op SRC in september zat een positief resultaat er wederom lange tijd in.
Voor aanvang van het duel werd met een minuut stilte het overlijden van SRC-icoon Pé Kok herdacht.

Aanstaande zondag ontvangt Succes ijs, weder en veld dienende DTS uit Oudkarspel alwaar in september vorig jaar in een sensationele wedstrijd het tiental Successers na rust lange tijd een 1-2 voorsprong verdedigde.

SRC-Succes was de enige wedstrijd die in de vierde klasse A deze zondag door kon gaan, waardoor de verschillen in het aantal gespeelde duels wel erg groot worden.