Gratis Wieringer TomatensoepUitgegeven op 27-01-2015 om 17:48 |
link |
bewaar |
printWESTERLAND - Precies 20 jaar geleden was er in huize Halfweeg niet veel meer in de koelkast, niet vanwege het geld maar omdat het nogal druk was in het Parochiehuis, daar woonde Ingo toen!
Ingo Halfweeg:
'Wat moeten we nu voor eten koken want snacken hadden we geen zin in dus werd er maar een koelkastleegmaaksoep gemaakt! We hadden nog wat verse paprika, knoflook, champignons, uien en metworst van Uw Slager Ottens. Paar dagen daarvoor kwam een oud collega nog met verse Komijnpoeder van de Albert Kuip dus daar kon wel een soepie van gemaakt worden. Alles bij elkaar voegen met wat mosterd, tomatenpuree en lekker op smaak brengen en de beroemde soep was geboren alleen hij had nog geen naam!'
2 jaar later ben ik met mijn zus Ratna en vriend Edwin Kwakman een restaurant begonnen, Bistro Café Brammetje en daar zochten we nog naar een soepie voor op de kaart en daar kwam toen eigenlijk dat koelkastleegmaaksoep goed van pas. Hij viel bij Ratna en Edwin ook goed in de smaak dus hij ging op de kaart, maar hoe moeten we hem nu noemen??? Ik weet dat in de tijd van de Vikingen specerijen en kruiden deze kant opkwamen en zeker ook komijn dus waarom geen Wieringer Tomatensoep?? En zo is de Wieringer Tomatensoep geboren!
Nu 20 jaar later is hij nog steeds een begrip niet van alleen in deze omgeving maar ook van heinde en verre!.
1 Februari vieren we dat in Bistro Lutje!! 20 jaar Wieringer Tomatensoep! Iedereen is welkom om een gratis bakkie Wieringer Tomatensoep te komen eten. De mensen die de soep al kennen komen graag om een bakkie maar de mensen die er nog geen kennis mee gemaakt hebben is het nu de mogelijkheid om hem gratis te proberen! Dus kom allen op 1 februari naar Bistro Lutje voor een gratis bakkie Wieringer Tomatensoep! Vanaf 12 uur zijn we geopend! Tot zondag