Overtuigende overwinning van Maedilon-VZV tegen Nieuw Heeten
Uitgegeven op 12-01-2015 om 08:21  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Het 1e Damesteam van Maedilon/VZV is de tweede competitie helft prima van start gegaan, in de nieuwe sporthal de Belte werd een overtuigende 20 - 31 overwinning behaalt op Nieuw Heeten. Maedilon/VZV begon deze wedstrijd zonder de nog steeds geblesseerde Elles Bakker, het talent Maud Kruijer was na een vervelende schouderblessure weer voldoende hersteld om haar plaats over te nemen. Nieuw Heeten kwam meteen goed uit de startblokken en opende de score, bij de volgende aanval kreeg de thuisploeg meteen de kans om op 2-0 te komen.

Archieffoto:Lotte Houtenbos scoorde 5 keer maar viel uit met een vervelende enkelblessure.

Amber Zomerdijk stopte echter de toegekende strafworp waarna Lotte Houtenbos uit een snelle break de gelijkmaker liet noteren. VZV kwam op voorsprong waarna Nieuw Heeten uit hun tweede strafworp weer op gelijke hoogte wist te komen 2-2. Voor Maedilon/VZV brak er een bijzonder sterke fase aan waarin Albertine Abube een hoofdrol vertolkte en VZV een 2-8 voorsprong wist te nemen. Na ruim een kwartier kwam Selina Bruin voor het eerst in deze competitie na de bevalling van haar zoon Zett in het veld en scoorde meteen in de eerste de beste aanval waardoor de stand op 6-12 werd gebracht. Lotte Houtenbos nam de 6-13 voor haar rekening en mocht ook Maud Kruijer na haar blessure haar debuut maken ook zij scoorde meteen twee doelpunten.
Na 25 minuten haperde het score bord en tevens het spel van VZV en werd er een 6-17 ruststand bereikt.

In de tweede helft was het sprankelende spel van de eerste helft geheel verdwenen en werd het een vervelende wedstrijd doordat de scheidsrechters veel te veel toelieten.
Hierdoor moest het spel steeds worden onderbroken om de speelsters van Maedilon op te lappen. Doordat onstuimige harde optreden moest Lotte Houtenbos met een enkel blessure uitvallen en werden er meerdere speelsters toegetakeld door de speelsters van Nieuw Heeten die een verloren wedstrijd speelden.
Juist hier was trainer/coach Betty Plasmeyer niet blij mee, met de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist DSS in het vooruitzicht.
Maedilon/VZV speelde de in het tweede bedrijf bijzonder onaangename wedstrijd overigens bekwaam uit en won deze confrontatie zeer verdiend met 20-31.

Doelpunten: Kim Jimmink 7, Lotte Houtenbos 5, Djazzmin Trabelsi 3, Lisanne Kolken 3, Selina Bruin 3, Joyce Hillen 3, Britt Stegers 2, Albertine Abube 2, Maud Kruijer 2, Linsey Perre 1.

Zaterdag 17 januari Maedilon/VZV – V & S aanvang 20.30 uur in Sporthal ‘t Zijveld