Wiron-VZV gestaakt
Uitgegeven op 07-12-2014 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De wedstrijd Wiron-VZV is bij de stand 2-3 in de 58e minuut gestaakt. Het veld was wegens de hevige regenval te glad om veilig verder te spelen.

Wiron leek op een druilerige middag een druilerig resultaat tegemoet te gaan. Binnen een kwartier stond de thuisclub 0-3 achter en leek de wedstrijd gespeeld. Wiron knokte zich echter terug in de wedstrijd.
De Veldtemer bezoekers sloegen al bij de eerste aanval in de eerste minuut toe. Mike Leegwater profiteerde van een fout in de Wiron verdediging en scoorde 0-1. De aanval van VZV klopte de tegenstander op snelheid. Dat leidde nauwelijks 5 minuten later opnieuw tot een treffer. Kevin Kruijer kwam over links aangesneld en werd aangespeeld. Hij benutte de hem gebodenvrijheid en tekende 0-2 aan. Nog binnen het kwartier leek het vonnis voor Wiron voltrokken, toen Kevin Scholten uit een voorzet raak kopte, 0-3. Een aantal VZV-supporters, die de afslag Den Oever hadden gemist, kwam toen pas aan en wierp een verbaasde blik op het scorebord. Trainer Koos Hidden, die ge ontmoeting met Wiron niet had onderschat, kon zijn geluk niet op.
VZV verzuimde ondanks een handvol doelrijpe kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. De bezoekers schakelden halverwege de eerste helft een tandje terug en Wiron kwam meer en meer in de wedstrijd. De thuisclub schoot een aantal malen vanuit de tweede lijn en dat was met de door de regen glad geworden bal niet ongevaarlijk. In de blessuretijd van de eerste helft was het eindelijk raak. Een voorzet belandde bij Sebas de Jong. Hij kreeg zijn voet er tegen aan en scoorde 1-3.

Wiron startte de tweede helft met Tom de Visser tussen de palen. Dennis Veldhuis had te veel last van een blessure, die hij in de eerste helft had opgelopen. Wiron zette de strijd, waarmee het voor de thee eindigde, voort en dat leidde tot succes. Al na zes minuten kopte Bob Schuiling een voorzet in de kruising, 2-3. De regen kwam intussen met bakken uit de hemel en het veld werd steeds slechter bespeelbaar. De gladheid als gevolg van de regen leidde bovendien tot gevaar voor lijf en leden.
In de 58e minuut vond de scheidsrechter, dat het genoeg geweest was en staakte de wedstrijd. Dat was een domper op de vreugde bij de thuisclub, die zich met de aansluitingstreffer terug in de wedstrijd had geknokt.
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen