Bericht van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 02-12-2014 om 17:06  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.



Heeft u van de week een paar uurtjes over?? Dat komt goed uit, want dan kunt u de oude krant tevoorschijn halen, een lekker borreltje erbij en pellen maar!! Deze week zijn de ongepelde Hollandse Garnalen ( grote sortering) namelijk in de aanbieding!

3 kilo ongepelde Hollandse garnalen voor € 18.00 met gratis bakje saus!!

U kunt de garnalen HIER bestellen.

Wat ook wel wat tijd nodig heeft, is het kerstrecept van deze week. Voordeel voor de Feestdagen is, dat u het 2 dagen van te voren kan bereiden! We hebben het over zelfgemaakte Gravad Laks (of lachs/lax, net wat u wilt!)

Gravad laks

1 zalmzijde met huid Voor de saus
8 el grof zeezout 1 bosje dille
4 el suiker 125 ml sour cream
1/2 el roze peperkorrels 3 tl geraspte mierikswortel
2 el venkelzaad 1 el honing
2 el korianderzaad
2 biologische citroenen
2 bosjes verse dille
2-3 el wodka

Leg de zalm op de huid in een grote schaal en bestrooi met het zout en de suiker. Rooster de peperkorrels en het venkel- en korianderzaad kort in een droge koekenpan. Kneus deze in een vijzel en strooi over de zalm. Wrijf het zout, suiker en specerijenmengsel met de hand even goed maar voorzichtig in de zalm en zorg dat echt de hele zalm bedekt is.

Rasp de schil van één citroen fijn en bewaar de citroen voor de saus. Hak 1 bosje dille grof. Besprenkel de zalm met de wodka en verdeel de fijngeraspte citroenschil en fijngehakte dille erover. Dek de zalm goed af met vershoudfolie, leg er iets zwaars op ( bv in folie verpakte pakken suiker) en plaats de schaal minimaal 48 uur in de koelkast.

Hak op de dag zelf, voor de saus, de dille fijn. Pers het sap uit de bewaarde citroen en meng met de overige ingrediënten voor de saus door elkaar.

Serveren.

Neem de zalm na 48 uur uit de koelkast en verwijder de folie. Veeg voorzichtig het zoutmengsel eraf en dep de zalm met keukenpapier schoon en droog. Snijd de resterende citroen in plakjes. Leg de zalmzijde op de huid op een schaal en garneer met de resterende dille en plakjes citroen. Snijd de zalm, al dan niet aan tafel, in mooie, dunne plakjes van de huid.

De zalm aansnijden.

Gebruik voor het aansnijden van de zalm bij voorkeur een fileermes. Begin bij de staart van de zalm, houd het lemmet zo vlak mogelijk en snijd de zalm in dunne plakjes van de huid. Je kunt alle zalm direct snijden. Bewaar de plakjes die je nog niet serveert goed gekoeld. Het is heerlijk om deze tussen wat schijven citroen en takjes dille te bewaren.

Succes met pellen en een fijne week!!

Oh ja, noteer alvast in uw agenda! Zaterdag 20 december kerstmarkt van 08.30 tot 13.00

Woensdag 24 december alleen afhalen van bestellingen (tijd nader te bepalen).

Zaterdag 27 december en Zaterdag 3 januari 2015 zijn wij gesloten omdat er dan geen aanvoer
is van verse vis, garnalen en langoustines.

Vanaf zaterdag 10 januari weer elke zaterdag geopend van 08.30 tot 12.00.

Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486

Elke zaterdag geopend van 8.30 tot 12.00!

*recept uit de kersteditie van Food.

(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-