Maedilon-VZV overklast VVW
Uitgegeven op 01-12-2014 om 19:30  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - De handbalwedstrijd Maedilon/VZV – 't Fortuin/VVW kende zaterdagavond duidelijk twee gezichten.

Nadat oud/Pastor Theo Vertelman zoals de laatste jaren tegen VVW gebruikelijk de wedstrijdbal met een intentie voor Dames 1 had overhandigd ging de wedstrijd moeizaam van start.

Britt Stegers opende de score al na 2 minuten maar de volgende aanval werd meteen de gelijkmaker genoteerd.

Na klein 5 minuten spelen zorgde Linsey Perre na een snelle tegenaanval met een schitterde lob voor een 2-1 voorsprong. Na een gemiste strafworp wist VVW echter in de 8 e min. 2 keer te scoren en een 2-3 voorsprong te nemen. Het had er alle schijn van dat het team van VZV al met de wedstrijd van dinsdagavond tegen rivaal ZAP bezig waren.

Na 10 min. begon VZV toch wat beter in hun spel te komen na eerst nog een prima stop van de VZV keepster Amber Zomerdijk volgde een snelle break met mooie lob uit de hoek op de lat waarna VZV een strafworp kreeg toegekend die door Kim Jimmink werd verzilverd 3-3. In de dezelfde minuut kwam VZV weer op voorsprong door Djazzmin Trabelsi .

De thuisploeg schakelde een tandje bij en vergrote de voorsprong , door een break-out van Kim Jimmink een pegel van Britt Stegers en een benutte strafworp van Jimmink werd de stand 7-4.

VVW gaf zich echter niet gewonnen maar Amber Zomerdijk wist met twee schitterende reddingen de voorsprong vast te houden en met o.a doelpunten van Joyce Hillen en Trabelsi werd met een 11-6 voorsprong de ruststand bepaald.

Tijdens de rust zullen er door de beide coaches tactische spelveranderingen zijn doorgenomen wat in de tweede helft duidelijk tot uiting werd gebracht.

Het team van Betty Plasmeyer wilde laten zien dat zij alleen op eigenkracht en een sportieve manier voor het kampioenschap willen spelen en niet op de manier die eerder in nieuws was gekomen. Met fris open spel kwam VZV in het tweede bedrijf uit startblokken, er werd meer ruimte gecreëerd door minder diep te gaan staan waardoor het aanvallend beter zou gaan lopen.

Coach Dragan Petrov die eerder ook bij VZV als Trainer/coach in beeld is geweest wilde echter het verschil zo klein mogelijk zien te houden.

Door dat er meer ruimte werd gecreëerd in de aanval werd er in de verdediging van VVW vaker aan de noodrem getrokken waardoor deze sportieve wedstrijd behoorlijk harder begon te worden. Het scheidsrechters koppel Rennes en Enthoven zouden dat meteen strakker moeten aanpakken. Nu werden er wel strafworpen gegeven die overigens allemaal werden benut door Kim Jimmink maar de felle en harde aanpak werd er ondanks enkele twee minuten straffen bepaald niet minder door. Er was een voorsprong van 10 doelpunten bij de stand 21-11.

Door de felle en harde aanpak hadden de verzorgers van beide ploegen veel werk te doen wat bij VZV dat dinsdagavond de afgelaste wedstrijd tegen ZAP moet overspelen zijn tol begon te eisen. Met nog klein 5 min. te spelen het echt raak bij het thuisspelende VZV, de ook deze wedstrijd weer voortreffelijk spelende Lynsy Perre werd na drie behoorlijke felle charges achter elkaar zonder hiertegen op te treden van het gedragen met een op ‘t oog vrij ernstige knie blessure. Dit gaf deze wedstrijd toch een hele vervelende bijsmaak ook al bepaalden Joyce Hillen, Albertine Abube - Kim Jimmink wederom uit een strafworp Djazzmin Trabelsi en Britt Stegers in de laatste aanval nog wel voor een ruime overwinning.

Een verdiende overwinning wat met de wedstrijd tegen ZAP in het vooruitzicht door de opgelopen kwetsuren en de blessure van Perre weleens een kostbaar verlies zou kunnen betekenen.

Het scorebord liet een 27-14 eindstand zien.

Doelpunten: Kim Jimmink 7, Joyce Hillen 4, Britt Stegers 4, Djazzmin Trabelsi 3, Linsey Perre 3, Elles Bakker 2,Lisanne Kolken 2, Lotte Houtenbos 1, Albertine Abube 1.

Dinsdagavond om 20.30 uur staat de loodzware uitwedstrijd tegen ZAP alweer op het programma dan zal blijken of VZV deze twee derby's tot een goed einde heeft weten te brengen.

De volgende thuiswedstrijd is 13 december tegen Hurry Up in Sporthal 't Zijveld aanvang 20.30 uur.