Succes deelt punten met VZV
Uitgegeven op 30-11-2014 om 21:01  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Succes heeft zich tegen VZV redelijk hersteld van de 3-7 zeperd tegen Con Zelo van een week ervoor. Het team van Jan Loew speelde weliswaar met 1-1 gelijk maar met name in de slotfase lag de winst voor het grijpen. Enkele dotten van kansen werden echter jammerlijk om zeep geholpen.

Sinds dit seizoen staat VZV onder leiding van Koos Hidden en zijn trouwe metgezel Jaap Scheffer. Met name de eerstgenoemde is voor Succes geen onbekende. De trainer heeft jarenlang gevoetbald voor de club uit Hippolytushoef en is er ook jeugd en hoofdtrainer geweest. Enige voorkennis van de blauw zwarte combinatie was hem dus niet vreemd. En dat bleek ook wel in het begin van de wedstrijd want hij had zijn 'huiswerk' goed voor elkaar. Door stugge mandekking te hanteren, werden de twee gevaarlijkste angels in de Succesaanval, Jop van den Esschert en Bart de Kleine, vakkundig geneutraliseerd door de VZV verdediging. Omdat deze twee aanvallers lange tijd aan banden lagen, moest het gevaar van andere spelers afkomen.

Op het middenveld combineerde Succes aardig maar zodra het zestienmeter gebied in zicht kwam, strandden de meeste aanvallen in schoonheid. Degene die zich wel enkele malen wist te onderscheiden met enig doelgevaar was Maikel Hoekstra. Zijn doelpogingen misten echter het venijn om keeper Sander Blijleven daadwerkelijk te verontrusten. Aan de andere kant moest de 'oude krijger' Joost Wijnker voor het gevaar zorgen. Inmiddels bijna veertig jaar oud begint er toch wat sleet te komen op de aanvaller, die al sinds mensenheugenis uitkomt voor het eerste. Eén keer kon hij alleen op doel afgaan maar speelde de bal te ver voor zich uit en éénmaal reageerde hij niet adequaat genoeg op een slippertje in de defensie van Jeroen Schuit.

Opsteker
Het werd voor rust een duel waar de strijd zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Zonder honderd procent uitgespeelde kansen leken de twee teams de kleedkamers op te zoeken. Maar een weergaloze actie van Pieter Mulder leidde vlak voor de pauze de 0-1 in. Uit een corner googelde de getalenteerde middenvelder zich met een fraai wippertje langs zijn directe tegenstander om vervolgens ijzig kalm het overzicht te bewaren. Zijn afgemeten voorzet belandde voor de voeten van Jeroen Metselaar die geen moeite had om hem onder keeper Blijleven door te schuiven.

Een enorme opsteker zo vlak voor rust. Maar als wel vaker dit seizoen kon het team dit goede gevoel vlak na de onderbreking geen vervolg geven. VZV startte furieus en Succes zwijnde twee keer kort achter elkaar. Eerst was keeper Freek de Kort een welkome sta in de weg op een inzet van Mike Leegwater, de rebound van Wijnker werd al dan niet voor de lijn weggehaald door Stef de Koning. Heel VZV brulde dat het een goal was maar scheidsrechter Poot wuifde tot opluchting van Succes de protesten van de thuisclub weg. Deze opluchting was van korte duur want enkele minuten later was het wel raak. Leegwater bediende met een slimme steekpass Bart Steenman die eerder bij de bal was dan de uit zijn doel komende De Kort, om vervolgens het leder onder de keeper door te schuiven: 1-1.

Het tweede bedrijf dat door het doelgevaar aan beide kanten er steeds aantrekkelijker op werd, kon ineens alle kanten op. In de vroeg ingetreden duisternis waren nu wel talloze doelrijpe kansen waarneembaar. In eerste instantie kwam het gevaar van de thuisclub, maar na een dipje van een kwartier kwamen de gasten ook aanvallend weer tot leven. Jop van den Esschert, die gaandeweg de wedstrijd vorderde, meer los kwam van zijn vaste bewakers, probeerde het met twee gevaarlijke schoten en een mooie voorzet van Bart de Kleine belandde net niet goed op het hoofd van Maikel Hoekstra. Kon men hier nog spreken van mogelijkheden een echte dot van een kans kwam voort uit een prachtig uitgespeelde aanval tussen de spitsen Van den Esschert en De Kleine. De inzet van de eerstgenoemde werd met heel veel kunst en vliegwerk gepareerd door de VZV goalie.

Doorgebroken speler
Even later was heel Succes in rep en roer toen Bart de Kleine in scoringspositie onderuit werd gehaald door Geert Wit. Scheidsrechter Poot besliste geel voor de speler en een vrije trap voor Succes. In de ogen van de hele Succesbank, die heftig protesteerde, was deze straf veel te mild. Zij hadden namelijk geconstateerd dat de overtreding in het strafschopgebied plaatsvond (strafschop) en dat het hier een doorgebroken speler betrof (rode kaart). Net als bij de smeekbeden van VZV gaf Poot nu ook weer geen krimp en bleef hij bij zijn beslissing. De daarop volgende vrije trap van Stef de Koning belandde nog wel buitenkant paal.

Met de ingevallen Ted Jorna voor Stan de Koning en A junior Kevin Schouwenaar voor Jeroen Schuit probeerden de gasten er nog het maximale eruit te halen. De driepunter kwam er ook nog bijna toen Pieter Mulder zijn spits vogelvrij voor de keeper zette. Het was voor Jop van den Esschert een uitgelezen kans om zijn haperende doelpuntenproductie weer op gang te slingeren. Helaas ging zijn inzet jammerlijk naast. Omdat Freek de Kort aan de andere kant enkele minder gevaarlijke situaties de baas bleef, hield ook hij zijn doel verder schoon.

De 1-1 einduitslag was een goede weerspiegeling van de wedstrijd al had er volgens aanvoerder Stef de Koning meer ingezeten. ''Als er toch één van beiden had moeten winnen, waren wij dat geweest. Wij hadden namelijk de betere kansen. Verder is ons nog een strafschop onthouden want die overtreding was dik in het zestienmeter gebied' . Naast een tikje teleurstelling klonk er ook nog tevredenheid bij de aanvoerder; 'In vergelijking met vorige week stonden we dit keer een stuk beter en dat is dit keer onze winst'.
Volgende week speelt Succes thuis de derby tegen DWOW.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Actueel...
05-08-2020 Kleinere krimp starters en afname groei stoppers
05-08-2020 Slachtoffer fietsongeval Kleitelweg maakt het naar omstandigheden goed
05-08-2020 Politie zoekt getuigen beroving
05-08-2020 Wieringer Dangsers nemen deel aan een virtuele Europeade
05-08-2020 Jubilaris 'Oost Wieringen' zeer verrast
05-08-2020 Gemeente werkt aan een monumentenlijst
04-08-2020 Vier waterhozen op dezelfde foto, uniek
04-08-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
04-08-2020 De Kasteleen bedankt iedereen voor een geslaagde Kermis
04-08-2020 Erehaag voor overleden bekende in coronacrisis
04-08-2020 Wieringers in het buitenland
03-08-2020 Haak- en Breicafé blijft voorlopig gesloten
03-08-2020 Blauwalg in het Amstelmeer geconstateerd
03-08-2020 Katrien en Karel: een terughoudend tweetal
03-08-2020 Ondernemers bedankt, jullie hebben je nek uitgestoken voor ons!
02-08-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
02-08-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
02-08-2020 Wielrenner zwaargewond bij ongeluk Kleitelweg
02-08-2020 Overlijdensbericht de heer Smit
02-08-2020 Gezellig Kermis vieren maar net even anders
01-08-2020 NL leert door
01-08-2020 Felle brand bij Wit-Flowerbulbs in de Moerbeek
01-08-2020 VZV bereidt zich voor op het nieuwe handbalseizoen
31-07-2020 De Cultuurschuur gaat weer open
31-07-2020 Vissers Waddenzee verenigen zich in Waddenzeevisserij Platform
31-07-2020 Inhoutgevers
31-07-2020 Wieringers in het buitenland
31-07-2020 Win een gratis mini-vakantie aan de voormalige Zuiderzee!
31-07-2020 Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (TASO-regeling)
31-07-2020 Dankbetuiging de heer Toon Lont
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...