Gemeente Hollands Kroon terug gefloten
Uitgegeven op 27-11-2014 om 07:01  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht door Theo Moras. (De inhoud van een ingezonden artikel is ter verantwoording van de inzender dezes).


Tijdens de schorsing werd de zaal ontruimd en konden de benen gestrekt worden. (Foto Theo Moras)

De gemeente Hollands Kroon heeft onrechtmatig gehandeld bij het verstrekken van de omgevingsvergunning voor het Transformatorstation op locatie 4 bij ‘t Veld.

De omgevingsvergunning werd gistermiddag mondeling vernietigd door voorzitter Everaerts.

Van het behoorlijke aantal aanwezige belangstellenden die van deze uitspraak getuige wilden zijn keerden verreweg de meeste opgelucht huiswaarts

Wanneer de gemeente Hollands Kroon niet binnen zes weken in hoger beroep zal gaan zou de gemeenteraad waarschijnlijk in de raadsvergadering van januari het Trafostation op de agenda zien staan.

De advocate die TenneT/Liander vertegenwoordigde had voor dat de zitting geschorst werd nog eens duidelijk aangegeven dat er haast geboden was om geen problemen te krijgen met het elektriciteitsnet. Wat voor de rechter geen reden was om zijn besluit daardoor te laten beďnvloeden.

Het lijkt daarom niet waarschijnlijk en verstandig dat de gemeente in beroep zal gaan tegen deze mondelinge uitspraak.

De huidige gemeenteraad zal dan zo spoedig als mogelijk is een besluit moeten nemen als aan de oproep tot spoed gehoor moet worden gegeven.

Of dan Locatie 4 dan weer in beeld verschijnt is wel mogelijk maar zeker niet aannemelijk, na eerder unaniem voor de Locatie op de Blokhuizen en Zijtwende gestemd te hebben zal gezien de laatst keuze van het vorige College voor Locatie 4 waar zelfs door de coalitie verdeeld op werd gestemd maar er toch een meerderheid bleef bestaan.

Alle eerdere Locaties zouden weer tegen het licht gehouden kunnen en moeten worden om tot een eens duidend en breed gedragen overeenstemming te komen.

Dus vanaf de N 248 inclusief Zijtwende t/m de andere in beeld geweest zijnde locaties.

Het ziet er nu echter wel naar uit dat er waarschijnlijk begin 2015 een definitief besluit zal worden genomen, welleswaar door een andere samenstelling van de Raad omdat mede door de besluitvorming over het Trafostation de vorige Coalitie bestaande uit VVD, CDA en PvdA een enorme afstraffing hebben gekregen.Theo Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Quarantaine tijdens storm - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...