Dijkgraaf Luc Kohsiek herbenoemd "Water is van ons allemaal"
Uitgegeven op 27-11-2014 om 11:57  |  link  |  bewaar  |  print

NOORD HOLLAND - Koning Willem-Alexander heeft dijkgraaf Luc Kohsiek op 23 september 2014 herbenoemd. Vandaag werd hij beŽdigd door de Commissaris van de Koning, de heer Remkes. De dijkgraaf begint zijn tweede ambtstermijn van zes jaar op 1 januari 2015.In mei van dit jaar heeft het College van Hoofdingelanden (CHI), het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, unaniem besloten de heer Kohsiek aan te bevelen voor herbenoeming voor een tweede ambtstermijn van zes jaar. De dijkgraaf heeft het vertrouwen van het voltallige bestuur. Hij wordt gewaardeerd om zijn kennis, betrokkenheid en uitgebreide netwerk. Kohsiek is sinds 2009 dijkgraaf bij het hoogheemraadschap.

Waterbewust
Kohsiek: "Ik voel mij gesteund door het voltallig bestuur van HHNK. Water is van ons allemaal. Iedere inwoner heeft ermee te maken. Of het nu waterveiligheid of een zorg om voldoende schoon en zoet water betreft. Mijn doel voor de komende periode is om alle Noord-Hollanders meer waterbewust te maken."

Zes jaar
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben vervolgens de aanbeveling met hun beschouwingen naar de minister van Infrastructuur en Milieu gestuurd. De minister heeft de herbenoeming voorgedragen aan de koning. Namens de koning heeft Commissaris van de Koning Johan Remkes vanochtend de heer Kohsiek beŽdigd voor een periode van zes jaar. In de vergadering van het CHI op 10 december zal het algemeen bestuur stilstaan bij deze herbenoeming.

Loopbaan
Luc Kohsiek (1953), van huis uit fysisch geograaf, heeft zijn sporen in de watersector ruim verdiend. Hij startte zijn loopbaan als onderzoeker bij het Waterloopkundig Laboratorium en de Universiteit van Utrecht. Daarna was hij werkzaam in diverse managementfuncties bij Rijkswaterstaat en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van 2002 tot 2009 was hij plaatsvervangend Directeur Generaal bij Rijkswaterstaat. In 2009 volgde hij ex-staatssecretaris Monique de Vries op als dijkgraaf.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwe werkhaven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...