Reconstructie N241 wordt kalm aan zichtbaar
Uitgegeven op 24-11-2014 om 22:33  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Stond er vorige week in het NHD sc. vermeld dat het veehoudersbedrijf van Veldman op de Blokhuizen voor bijna 2 miljoen euro naar de Raakmaatsweg verplaatst gaat worden.En deze veehouder de gok neemt om ook nog eens een behoorlijkbedrag te investeren om zijn bedrijf daar verder voort te zetten in deze onzekere tijd.


Boskalis heeft de inwoners van een gedeelte van Zijdewind inmiddels ook via een brief ge´nformeerd wat hun zoal te wachten staat in de komende paar jaar dat die werkzaamheden zullen gaan plaatsvinden. Er is inmiddels aan N 241 een verharde uitrit aangebracht de bedoeling is dat de sloot over het gedeelte van de inrit ook als nog gedempt zal worden maar daar moeten dan wel behoorlijke doorvoer pijpen in worden aangebracht waar men eerst met een kleine afvoerbuis dacht te kunnen volstaan. Het vrij liggende stuk grasland is inmiddels gevreesd om vlak getrokken te kunnen worden waarna de gehele oppervlakte verhard zal worden en als ketenterrein wordt ingericht.

Er komt een projectkantoor te staan van Boskalis voor het personeel dat meewerkt aan de realisatie van de N 241.

Het tweede kantoorgebouw dient als publieksinformatiepunt waar ge´nteresseerden zich op enkele vaste dagen kunnen laten informeren over het project en alles wat ermee te maken zou kunnen hebben. De kantoren zijn laagbouw en beslaat toch een behoorlijke oppervlakte van het terrein wat verder als parkeerruimte dienst zal doen.

De beide kantoren zullen duidelijk aangeduid worden zodat niet de indruk gewekt zal worden dat hier mogelijk een asielzoekerscentrum gevestigd zal worden.

Het streven is om alles voor de kerstvakantie ingericht te hebben zodat ze begin 2015 van start kunnen gaan met de eerste werkzaamheden wat ongeveer tot eind 2017 zal gaan duren.

Theo Moras.

(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw Schutsluizen 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...