Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 22-11-2014 om 00:26  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


dinsdag 2 december
dinsdag 2 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 2 en 16 december van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 3 en 17 december van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 3 en 17 december van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 4 en 18 decembervan 10.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen.


Feestelijke cadeautjes bij Trien van de Gest

(ADVERTORIAL)

Zoek je een cadeautje voor Sint of Kest? Kom dan eens kijken bij Trien van de Gest!Verkrijgbaar in 't Theeater: Sinterklaasthee, Zwarte Pietenthee èn natuurlijk Hulpsinterklazenthee!!
De Wollen truien mokken zijn ook weer voorradig!!
De winkel staat boordevol leuke Sint en kerstcadeautjes.

De theewinkel is speciaal voor de feestdagen open van 10.00 tot 21.00 uur!
Theesalonnetje 't Theeater - Gesterweg 4 - Den Oever - 0227 51 22 09woensdag 3 december

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 4 december

Plusgroep Wieringermeer

WIERINGERWERF - De Plusgroep Wieringermeer is verhuisd van de Dukdalf naar de Cultuurschuur. Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en graag anderen ontmoet is van 13:30 tot 16:00 uur welkom tijdens de Plusgroep inloop van Wonen Plus Welzijn.

De Plusgroep is voor iedereen, van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Een leuke hobby of verzameling? Een leuk spel om eens met anderen te spelen? Neem het mee en laat een ander meegenieten. De Plusgroep is elke maand, dus ruimte genoeg voor alle interesses.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u elke werkdag tussen 9:00 en 12: 00 uur bellen met het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn Wieringerwerf: 0227-600079.
Ook als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, dan kunt u bellen met dit telefoonnummer.


donderdag 4 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 5 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 6 maart v
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari v = verloting


zaterdag 6 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 6 december
zaterdag 6 december

Benefietavond Glazenhuis

HIPPOLYTUSHOEF - In Café De Harmonie wordt een spectaculaire benefietavond voor het Glazenhuis Hippolytushoef georganiseerd. De mannen van Off The Map Events hebben naast het lokale DJ-talent twee internationale DJ-acts gestrikt.

Te beginnen met de mannen van Bootsmen, niet onbekend in de regio. Ze stonden al zo’n beetje in heel Nederland en waren deze zomer onder andere te vinden op party eiland Ibiza.
De hoofdact van de avond is Glowinthedark, internationaal DJ-duo, dat op dit moment aan het touren is in Azië. Zij stonden de hele zomer op Ibiza en waren zo’n beetje op alle festivals te vinden: Tommorowland, Tik tak, Mysteryland, Dreamfiels en velen anderen. In 2013 ze op de laatste editie van Bootsman2Bootsman & Friends.
Naast deze 2 top acts zijn alle lokale DJ’s ook weer aanwezig. De avond wordt geopend door Tony Tommorow (Joost Glim) en Jordin de Jong. Ook de Rudeboys ( Jaap Wigbout & Martin Molenaar) maken hun opwachting. De avond zal worden afgesloten door Beatcrusher (Mauren Boelmans) en Tone Provider (Michael Haagsma).

De avond begint om 21:30 uur, de zaal gaat een half uur eerder open.
De toegang bedraagt € 10,00. Daarmee worden de kosten gedekt en de opbrengst zal de week erop worden aangeboden bij het Glazenhuis Hippolytushoef.
zondag 7 december

WIERINGERWAARD - In de Watertoren aan de Molenweg 41 is van 10:00 tot 17:00 uur een kerstmarkt.

Kom de kerstsfeer proeven op de gezellige Kerstmarkt in de watertoren!
Op de sfeervolle markt bijzondere spulletjes, o.a. kunst, antiek, brocante inrichting en accessoires. Verder ode accessoires, sieraden, shawls en mutsen. En natuurlijk ook kerstversiering, kerstkaarten en kerststukken. Voor de liefhebbers zijn er homemade lekkernijen: bonbons, wijn, cakes, koekjes, speciaalbieren.
De markt is binnen, dus altijd droog.
De toegang is gratis. Tevens is er gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje in het nieuwe theehuisje.


zondag 7 december

Robbenoordbosloop
WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 7 december

Westerland Offroad Challenge

WESTERLAND - Stichting Vikingsport organiseert voor de 3e maal de Westerland Offroad Challenge.Deze mountainbikewedstrijd gaat over een uniek parcours door en om Westerland. De start is om 10:30
op het Lutjestrand bij Beachbar Brandend Zand. Ook is er dit jaar een jeugdwedstrijd voor kinderen t/m 15 jaar. Alle kinderen met een
mountainbike mogen meedoen.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar contact@vikingtour.nl. Vermeld hierin je naam, woonplaats, categorie & chipnummer (ook te huur!).


zondag 7 december

Oecumenische viering

OOSTERLAND - De deuren van de Michaëlskerk staan weer open voor mensen van ver en dichtbij. Dit keer geen decemberviering over de heilige Nicolaas en zijn metgezel zwarte Piet. Nee, dit keer is het thema: “blijf geloven”, over geloven, hopen, verwachten in het voetspoor van Maria/

Geloven, hopen, verwachten….mooie woorden, maar ze spreken niet vanzelf. Er is immers genoeg dat moedeloos maakt en er is toch alle reden om de hoop op een mooie toekomst of een betere wereld te verliezen? Maar als het verhaal van Maria klinkt, wat gebeurt er dan met je? Het verhaal van de jonge vrouw, die er heilig in geloofde dat er een betere wereld komen zou…Horen we haar nog of beter gezegd: luisteren we naar haar? In deze viering vertelt Maria waarom ze lang geleden geloofde dat het zin had om in dromen te geloven. Verhalen van mensen van vandaag laten zien wat haar verhaal in hen oproept en waarom het zo belangrijk is dat er altijd mensen blijven geloven, dromen, verwachten dat er betere tijden kunnen komen en dat wij daaraan kunnen meewerken…Want als wij er niet meer in geloven, wie dan wel?

Voor klein en groot klinkt het verhaal over een jongen, die op school een dromenvanger (foto) krijgt. Een dromenvanger die iets moois teweeg brengt voor hem, al denken zijn ouders daar anders over…
De teksten worden omlijst met mooie toepasselijke muziek, waaronder een “Ave Maria” en het nieuwe “droomliedje”, geschreven door Karen Hagg. Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk zingen voor en met de kerkgangers en het orgel wordt bespeeld door Dries Post en Gerard Gerritse op contabas.

De viering begint om 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend.
Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk, in de nabijheid van de kerk.
Na afloop is er koffie/thee/limonade en gelegenheid om na te praten.


zondag 7 december

Frankie goes to ...

ANNA PAULOWNA - Sinterklaas heeft zijn verjaardag net achter de rug en bigband ‘Frankie goes to....’ uit Den Helder brengt de kerstsfeer in het Doolaard Theather met kerstnummers, ballads, en jazzswing.

Het circa 20 man en vrouw sterke orkest bestaat dit jaar 10 jaar en heeft in het jubileumjaar al diverse bijzondere en spectaculaire optredens achter de rug. Tijdens het kerstconcert in het Doolaard Theater aan de Middenweg 9b zullen gastzangeres Stephanie van Druten en vaste zangeres Wil van Diepen de vocale bijdrage verzorgen.
De aanvang is om 14:00 uur. De toegang is gratis.
Bezoekers worden verzocht om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.
zondag 7 decemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


maandag 8 december

Ledenvergadering PvdA Hollands Kroon

WESTERLAND - De PvdA Hollands Kroon houdt een ledenvergadering in ’t Skrale End, Westerlanderweg 25. Een van de onderwerpen is de herziening van het stemsysteem voor de PvdA afdelingen op de congressen. Het bestuur acht het van belang dat leden daar over mee praten.

Andere onderwerpen zijn:
Hoe gaat het onze fractie af in de oppositie rol?
Ook het campagne team wilt u graag vertellen welke acties op de agenda staan voor de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen. Wist u dat onze afdeling deze keer goed is vertegenwoordigd? Wij willen graag onze kandidaten presenteren deze avond.

De vergadering begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Agenda:
1. Vaststellen begroting 2015
2. Nieuwe democratie Pvda
3. Fractienieuws
4. Campagne presentatie


maandag 8 december

Openbare fractievergadering LADA

NIEUWE NIEDORP - LADA houdt een openbare fractievergadering in De Koppeling, Watersnip 72; aanvang 20.00 uur.

U bent welkom om met de fractie te spreken. Wij willen graag uw mening horen.
Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 18 december behandeld.
Wilt u komen inspreken, graag melden bij onze fractiesecretaris Peter Couwenhoven, fractielada@gmail.com, 06- 25311671.


woensdag 10 december


SCHAGEN - Van 10:30 uur tot 16:00 uur vindt in Magnushof aan de Jacob Ruysdaellaan 30 de traditionele kerstmarkt plaats. Zowel in restaurant De Ontmoeting, als in de gangen van het huis staan kramen opgesteld.

Het aanbod is divers; onder andere sieraden, kransen, kerststukjes, vilten poppetjes, glas in looddecoraties, kaarten en kerstartikelen. Stichting Samen Vrienden verzorgt tijdens de kerstmarkt een loterij. Ook verkoopt zij overheerlijke erwtensoep.


vrijdag 12 december


NIEUWE NIEDORP - In De Koppeling wordt van 14.00 uur tot 17.00 uur een kerstmarkt gehouden.

Deze kerstmarkt wordt georganiseerd door de Woonzorggroep Samen en heeft voor bezoekers van elke leeftijd iets te bieden:
-Verse versnaperingen
-kraampjes met unieke cadeau artikelen

De toegang is gratis.


vrijdag 12 december
vrijdag 12 december

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 12 december

Valborg Ensemble

OOSTERLAND - Het Valburg Ensemble geeft om 20:00 uur een kerstconcert in de Michaëlskerk.

Bij Kerstmis hoort kerstmuziek. Dat is al zo sedert mensenheugenis. Kerstmuziek wordt direct herkend door haar vredige karakter, een vaak voortdurend pastoraal ritme en eenvoudige teksten, veelal over het pasgeboren kind, dat een nieuw licht met zich meebrengt.
Het Valborg Ensemble nodigt u uit voor een programma van hedendaagse bewerkingen van vaak oudere kerstliederen. Van de Noorse componist Ola Gjeilo en de Amerikaanse Abbie Betinis zingen wij een keur van bekende liederen. Maar ook kunt U genieten van de “Song of the Pines” en het prachtige, ingetogen “Dormi Jesu” van Abbie Betinis. U hoort de kerstklokken in het korte “The Bells” van Edie Hill. Tot slot nemen wij U weer mee terug naar Noorwegen met het “Ave Maria” van Knut Nystedt.Het Valborg Ensemble ontstond in 2006. De zangers hebben zich verenigd rond het gedachten-goed van de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström (1879-1972). Tijdens haar zoektocht kwam zij tot de ontdekking dat zij de gezongen klanken niet louter fysiek voortbracht, maar dat deze door haar heen stroomden en zo, met behulp van haar fysieke instrumenten gehoororgaan en strottenhoofd tot klinken werden gebracht. Ze hoefde 'slechts' haar instrument af te stemmen op de muziek die door haar heen wilde klinken. Zij heeft haar ervaringen neergelegd in 'die Schule der Stimmenthüllung'. Het Valborg Ensemble voert voornamelijk werk van hedendaagse componisten uit.

Kaarten à € 15,00 , (65+ enz. € 13,00; 16 jaar en jonger € 8,00). Voorverkoop door overschrijving op NL61 INGB 0004 2307 41 t.n.v. Stichting Valborg, De Bilt o.v.v. uw adres en van de locatie van het concert. De kaarten worden dan toegezonden.
Informatie: 030-6377767 en www.valborgensemble.nl.
vrijdag 12 en zaterdag 13 december

Glazen Huis

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag worden drie dj’s van Noordkop Radio in het Glazen Huis in de Hoofdstraat opgesloten. Zij zijn vanaf 19:00 uur tot zaterdagavond 21:00 uur live te horen op Noordkop Radio.De dj’s Bert Boontjes, Dennis den Hollander en Harm Jan Barelds draaien 24 uur op verzoek en tegen betaling platen die aangevraagd worden.
Tijdens het evenementen lopen drie verslaggevers van Noordkop Radio over het plein om de festiviteiten rondom het huis te verslaan. Zij geven live sfeerimpressies. Op een podium buiten het huis treden artiesten op voor het goede doel. Delen van deze optredens zullen op de radio uitgezonden worden.
Tijdens de uitzending zijn de dj’s telefonisch bereikbaar via 0227-591629. Mailen kan ook: glazenhuis@noordkopradio.nl.

Noordkop Radio is te beluisteren op 106.6 FM in de ether, 89.0 op de kabel, op kanaal 783 van Ziggo Radio en wereldwijd op www.noordkopradio.nl. Meer informatie over het Glazen Huis Hippolytushoef op www.glazenhuishippo.nl.


vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december

KOLHORN - Er is weer drie dagen kerstmarkt met een route door het sfeervolle dorp, waarbij er op verschillende locaties mooie spullen te koop zijn. Ook staan er meerdere kramen in de kerk en een aantal buiten bij Schippers Welvaren. U kunt workshops volgen of naar de verhalenverteller.

De Kerstman loopt rond en vrijdag is van 19:00 uur tot 21:00 uur kinderzang te horen bij het ontsteken van de lichtjes in de boom bij de kerk.
Op zaterdag en zondag is van de markt in het dorp van 11:00 uur tot 17:00 uur.


zaterdag 13 december


WIERINGERWERF - Hans Hofmeyer organiseert samen met de stichting AED Wieringen/Wieringermeer een kerstmarkt in het dorp.


De markt wordt van 10:00 tot 16:00 uur gehouden op De Brinkweg , Omtaplein, Sternstraat en Fazantstraat.

Tevens is er een kleine kinderkermis.zaterdag 13 december
zaterdag 13 december

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 14 december
zondag 14 december

WIERINGERWAARD - In de Watertoren aan de Molenweg 41 is van 10:00 tot 17:00 uur een kerstmarkt.

Kom de kerstsfeer proeven op de gezellige Kerstmarkt in de watertoren!
Op de sfeervolle markt bijzondere spulletjes, o.a. kunst, antiek, brocante inrichting en accessoires. Verder ode accessoires, sieraden, shawls en mutsen. En natuurlijk ook kerstversiering, kerstkaarten en kerststukken. Voor de liefhebbers zijn er homemade lekkernijen: bonbons, wijn, cakes, koekjes, speciaalbieren.
De markt is binnen, dus altijd droog.
De toegang is gratis. Tevens is er gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje in het nieuwe theehuisje.


zondag 14 december
zondag 14 december

Kerst met Promise

’t ZAND - Koor Promise uit ’t Zand nodigt u uit voor hun bijzondere kerstconcert onder de artistieke leiding van Arlene van Tatenhove-Coyle en gitarist Robbert Smit. Het concert is om 15:00 uur in de R.K. Kerk. De kerk is om 14:30 uur geopend.

In ’t bos bij het vuur, kerst in een bijzonder uur. Dat is in het kort de beschrijving van het concert.
De toegang is gratis maar…… het wordt zeer op prijs gesteld als de gullegavepot niet ongevuld blijft.

Zes jaar gelden is Promise opgericht, vorig jaar is dat gevierd met een mooi jubileumconcert in het FTF museum in ’t Zand. Eerder kon het publiek in de R.K. Kerk van ’t Zand, het Duinpannetje te Groote Keeten en café de Jonge Prins te ‘t Zand genieten van de zangkunsten van het zeventien koppige koor, variërend in leeftijd van 19 tot 66 jaar.
maandag 15 december


Club Kompas - ’t AnkertjeHIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.

(ADVERTENTIE)
info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 19 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari
6 maart v v = verloting


zondag 21 december
zondag 21 december

Kerst met Promise

OUDESLUIS - Koor Promise uit ’t Zand nodigt u uit voor hun bijzondere kerstconcert onder de artistieke leiding van Arlene van Tatenhove-Coyle en gitarist Robbert Smit. Het concert is om 15:00 uur in het kerkje van Oudesluis. De kerk is om 14:30 uur geopend.

In ’t bos bij het vuur, kerst in een bijzonder uur. Dat is in het kort de beschrijving van het concert.
De toegang is gratis maar…… het wordt zeer op prijs gesteld als de gullegavepot niet ongevuld blijft.

Zes jaar gelden is Promise opgericht, vorig jaar is dat gevierd met een mooi jubileumconcert in het FTF museum in ’t Zand. Eerder kon het publiek in de R.K. Kerk van ’t Zand, het Duinpannetje te Groote Keeten en café de Jonge Prins te ‘t Zand genieten van de zangkunsten van het zeventien koppige koor, variërend in leeftijd van 19 tot 66 jaar.
zondag 21 december

Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

WINKEL - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Onder leiding van Sergé Latychev verzorgt het koor een avond met populaire liederen uit Oekraïne, orthodox liturgische gezangen en Oekraïense kerstliederen.
Een deel van de opbrengst van deze avond is bestemd voor een kindertehuis in Oekraïne.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


woensdag 24 december

Kerstnachtvieringen

OOSTERLAND - In de Michaëlskerk zijn twee kerstnachtvieringen: om 20:30 - en 22:30 uur met tekst en theater, solisten, koor en orkest. Onder de titel Eindelijk thuis! volgen de bezoekers het leven van vondeling Lisa.

Binnen het OCM is een werkgroep al vanaf januari j.l. wekelijks bezig met de voorbereidingen. Het is een uitdaging om ieder jaar weer met iets nieuws te komen. In dit geval oud nieuws, want de basis van de dienst is een laat-Middeleeuwse kerstlegende uit Ierland, die zich afspeelt op de veengronden bij de kustplaatsen Donegal en Killybegs. Ierse vissers - afkomstig uit Donegal -die in het vroege voorjaar vanuit Den Oever visten, namen voor de werkgroep zelfs een turf mee uit die streek, zó opgetogen waren ze er over dat ‘hun legende’ met kerstmis op Wieringen verteld en gespeeld gaat worden!
Om het verhaal voor onze omgeving herkenbaar te maken, werd het als liturgisch theater herschreven naar de Wieringer situatie in dezelfde tijd. Toen lagen ten noorden van het eiland immers ook uitgestrekte veengronden die door langdurige afgraving tenslotte ten prooi vielen aan het water.Onder de titel Eindelijk thuis! volgen de bezoekers het leven van Lisa.
Een groepje rondtrekkende zigeuners laat haar als baby achter op de drempel van een boeren hut. Het kind groeit daar als ‘thuushaler’ op en wordt een beeldschoon meisje. Maar ja... Lisa stamt wèl af van een verachte minderheid en geen boerenjongen wil met haar trouwen. Ze heeft een groot hart en helpt iedereen die om haar inzet vraagt: hier vervangt ze de gestorven moeder, daar houdt ze het boerderijtje gaande als de vader ziek is. Ze is overal om te helpen, maar zelf heeft ze nergens een eigen plekje waar ze zo naar verlangt. De jaren verstrijken, Lisa slooft maar door. Ze wordt oud en krom en rekent er niet meer op dat haar mooie droom ooit nog werkelijkheid zal worden.... totdat...

Een ontroerende en - ook voor mensen van nu - herkenbare belevenis aan het begin van het kerstfeest, verteld en gespeeld door 18 personen, waaronder 6 kinderen. De vieringen zijn geschikt voor jong en oud. Het geheel is doorspekt met prachtige kerstliederen, uitgevoerd door solisten, dubbelkwartet, koor, orkest en kerkgangers.

Omdat het Oecumenisch Centrum Michaélskerk geen lidmaten heeft (zoals een kerkgenootschap) moeten alle onkosten van de vieringen uit collectes en donaties komen. Een kerstnachtkaart kost slechts € 7,50.


(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 2 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


woensdag 7 januari


Nieuwjaarscreceptie Bedrijvengroep Niedorp

’t VELD - De nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp wordt gehouden bij Partycentrum de Vriendschap in ‘t Veld vanaf 20:00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2014 bekend gemaakt, maar ook wordt het Ondernemerspakket uitgereikt, dat is aangeboden door leden van de Bedrijvengroep Niedorp.
Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.


vrijdag 9 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 20 maart
6 februari v 3 april v
20 februari 17 april prijsuitreiking
6 maart v v = verloting


vrijdag 16 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 17 januari
zondag 18 januari

Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een afwisselende avond met verschillende muziekstijlen, zowel wereldmuziek als klassiek. Marjolein bespeelt dwarsfluit, blokfluit, tinwhistle, low whistle en wat nog meer tevoorschijn komt.
Martin soleert en begeleidt aan de vleugel en op het fraaie Knipscheerorgel in het Winkeler kerkje.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 23 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 februari v 20 maart
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 25 januari

Kroonconcert FluitHarp Duo

HIPPOLYTUSHOEF - Het FluitHarp Duo geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het FluitHarp Duo bestaat uit Vera Kool - harp en Egbert Jan Louwerse - fluit.Twee hedendaagse jonge musici in een klassieke combinatie, bekend in Nederland en Frankrijk. Hun spel werd met groot enthousiasme en complimenten ontvangen. Ze verrassen hun publiek met spannende programma's met een originele combinatie van werken. Deze dag: Franse en Nederlandse meesters met composities van o.a. Gabriel Fauré, Jacques Ibert, Maurice Ravel, Camille Saint Saëns en Marius Flothuis.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 30 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 1 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


vrijdag 13 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking v = verloting


zaterdag 21 februari
zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


vrijdag 13 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 maartBotania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 21 maart
zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 14 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zaterdag 25 april

zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Verbandmeester - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...