Zuiderzeemuseum op zoek naar souvenirs voor themajaar
Uitgegeven op 17-11-2014 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Een rariteitenkabinet vol reisherinneringen. Zuiderzeemuseum op zoek naar souvenirs voor themajaar.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is op zoek naar mensen met een verzameling bijzondere souvenirs uit binnen- en buitenland. Wie die verzameling voor deze gelegenheid wil uitlenen, wordt verzocht om contact op te nemen met het Zuiderzeemuseum. Met de ingezonden souvenirs richt kunstenaar Marc Volger een huis op het buitenmuseum in als ‘rariteitenkabinet’ vol reisherinneringen. Het project maakt onderdeel uit van het themajaar 2015 dat Reis je rijk als titel heeft.

Geďnteresseerden worden verzocht om zowel een omschrijving als foto’s van de verzameling toe te sturen. Insturen kan tot en met 31 december 2014 via souvenirs@zuiderzeemuseum.nl. Vragen kunnen via hetzelfde e-mailadres of via telefoonnummer 0228-351111 gesteld worden. In januari maakt Marc Volger een selectie. Ook Zuiderzee gerelateerde souvenirs zijn meer dan welkom. De voorwerpen zullen veilig en verzekerd worden geëxposeerd.

Nieuwsgierige toeristenMet het thema Reis je rijk vertelt het Zuiderzeemuseum in 2015 over de Zuiderzeeregio en over de uitwisseling van kennis, tradities en voorwerpen. Ruim honderd jaar geleden werd de Zuiderzeeregio door journalist Henri Havard exotisch genoemd en werden kunstenaars aangespoord de regio te bezoeken. Nieuwsgierige toeristen bezochten deze regio omdat het vreemd en kleurrijk was. Anderzijds trokken bewoners van de Zuiderzeeregio de wereld in. Van huis naar huis werden voorwerpen en gewoontes meegenomen die in het buitenland een nieuwe betekenis kregen. Bezoekers gaan in het museum op reis, van Chicago tot Marken, en ontdekken welke voorwerpen nu typisch Hollands zijn en welke niet.


(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Erepoort van Zeegras - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...