Sint arriveert in Zijdewind, regen geen probleem voor enthousiaste jeugd
Uitgegeven op 16-11-2014 om 11:04  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - (Door Theo Moras) Met een klein beetje regen arriveerde de Sint met 5 zwartepieten met de boot bij de brug van Droog.Onderweg had hij nog even een sanitaire stop gemaakt bij het botenhuis van Compas waar hij nog gauw even gebruik mocht maken van het toilet.
Bij de brug over de ringvaart wachtte honderden kinderen al zingend op zijn aankomst waar hij warm ontvangen werd door de Evenementen Commissie en onderwijzend personeel van de Brede school uit 't Veld. Even brak er een lichte paniek uit toen Sint en zn Pieten voet aan wal zette, er was n Piet te kort de Sint was met zes Pieten naar Zijdewind gegaan en er waren er nu maar vijf.
De mini Piet was zoek, een klein zwarte pietje voor het lichte werk en als er weinig ruimte was om ergens binnen te komen.
Toen er een klein mini autootje bij de rotonde aan leek te komen bleek dat de mini Piet na de piespauze had lopen slapen en de boot zonder hem verder was gegaan.
Opgelucht dat deze drollige Piet zn pietenmaten toch nog had weten te vinden ging de Sint op zn schimmel voorafgegaan door de fanfare richt 't Veld waar hij in Dorpshuis de Harmonie werd opgewacht en verwelkomt door een volle zaal met kinderen uit t Veld en Zijdewind en omstreken. Het was weer een prachtig gebeuren waar de Sint werd verrast met enkele spellen en voordrachten. De winnaars van de kleurplaten kregen een leuke verrassing. De Sint dankte iedereen tenslotte voor het bijzondere warme onthaal en beloofde dat de zwarte Pieten wat Zijdewind en 't Veld betreft altijd zwart zullen blijven zoals het al sinds mensen heugenis ook altijd is geweest.

Theo Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kapel in Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...