Ludieke aanpak Sint Maartenfeest
Uitgegeven op 12-11-2014 om 08:50  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Door Theo Moras. De ludieke aanpak van Pastor Jorink heeft zijn uitwerking niet gemist. Nog nooit kwamen er zoveel kinderen naar de Martinuskerk om voor het keuvelen in de kerk ook hun op schoolgemaakte lampionnen te laten schijnen en er wat lekkers voor terug te krijgen. In ít Veld is het feest van Sint Maarten dit jaar extra bijzonder.
De Rooms-Katholieke parochie van ít Veld is vernoemd naar Sint Maarten. De parochie en basisschool De Marinx werken samen om de onderlinge verbondenheid in ít Veld te onderstrepen.
Om 17 uur verzamelden kinderen uit de omgeving zich met hun lampion bij de basisschool aan de Zwarteweg in ít Veld. Daar werd het feest geopend door Sint Maarten op zín paard. Daarna gingen de leerlingen samen met Sint Maarten op zín paard in een optocht met hun lampion al zingend door het dorp. De optocht ging langs het verzorgingshuis Maria Mater naar de Martinuskerk aan de Rijdersstraat. Na een korte feestelijke bijeenkomst in de kerk waar Martinus zín mantel ook echt deelde met een zogenaamde bedelaar kon het keuvelen beginnen.

Het was tijdens de opening van het feest van Sint Maarten bij basisschool De Marinx ook een goed moment om een bijzondere actie te starten.
Een van de kinderen uit het dorp heeft een stofwisselingsziekte Hiervoor is Sven Baas een lege flessenactie gestart voor Metakids, een organisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar deze zeldzame ziekte. Sven zal met een aantal kameraden een tocht maken naar de Noordkaap om aandacht te vragen voor zijn actie.
ĎEen ultieme rally voor de toekomst van een ander.í
De versierde auto die naar de Noordkaap werd vooraf gepresenteerd bij de Marninxschool waar iedereen bij elkaar was gekomen.

Het ludieke gebeuren diende dus twee (goede) doelen Sint Maarten en Metakids!

Theo Moras.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...