Woonzorggroep Samen tekent contract met gemeenten Schagen en Hollands Kroon
Uitgegeven op 11-11-2014 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

Samen Meedoen nieuw product op gebied van begeleiding in samenwerking met Wonen Plus Welzijn.REGIO - Woonzorggroep Samen mag in zowel de gemeente Schagen als Hollands Kroon het komende jaar begeleiding blijven aanbieden. Hiervoor heeft Samen in samenwerking met Wonen Plus Welzijn een nieuw product ontwikkeld: Samen Meedoen.


Per 1 januari 2015 verandert er veel in de ouderenzorg. Begeleiding, wat tot dit jaar onder de AWBZ-zorg valt, wordt overgeheveld naar de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en valt dan onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. De gemeenten hebben via een aanbestedingsprocedure bepaald welke zorgaanbieders begeleiding mogen leveren. Woonzorggroep Samen is daar ťťn van.

Samen Meedoen
Alle vormen van begeleiding die Woonzorggroep Samen per 1 januari aanbiedt vallen onder de noemer ĎSamen Meedoení. Met dit begeleidingsaanbod richten Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn zich op de persoonlijke behoeften om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen functioneren. Hierbij wordt uitgegaan van de eigen regie van de cliŽnt. Onder Samen Meedoen valt onder andere de dagverzorging op verschillende locaties, de open inloop Doet en Ontmoet in Schagen en activiteiten in ontmoetingscentrum De Nieuwe Nes.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dť partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ůůk bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiŽnteerd, waardoor cliŽnten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliŽnt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.Over Wonen Plus Welzijn
Wonen Plus Welzijn biedt ondersteuning aan mensen om zo lang en volwaardig mogelijk mee te kunnen laten draaien in de samenleving. We staan dichtbij de bewoners in de diverse dorpen en wijken en organiseren samen met de vele vrijwilligers diverse diensten en activiteiten. We willen de mens centraal stellen en hen met samenwerkingspartners ondersteunen en begeleiden naar behoud of het bereiken van zelfstandigheid. Voor mensen die een CVA doorgemaakt hebben bieden we individuele ondersteuning en ondersteuning in groepsverband en is er voor de mantelzorgers een mantelzorgcontacgroep na CVA. Meedoen staat daarbij voorop, ieder mens heeft kwaliteiten en wordt gestimuleerd om mee te doen met zijn eigen kunnen in zijn eigen omgeving.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jaap Holst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...