Zonnebloem afdeling Wieringen viert 25 jarig jubileum
Uitgegeven op 08-11-2014 om 10:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Afgelopen dinsdag was het 25 jaar geleden dat op Wieringen de huidige Zonnebloem afdeling werd opgericht. Op 1 november was in café de Harmonie een feestelijke middag om het heugelijke feit van het jubileum te vieren. Voorzitter Ton Berkhout kon 150 gasten welkom heten, hij vertelde over De Zonnebloem en zette de vrijwilligers in het zonnetje.

De dames Joke Veltman, Gerda Wieringa, Atie Wisse en Siska Wint namen het initiatief voor de oprichting van d afdeling van d Zonnebloem. Via de plaatselijke melkboer kwam men toen aan de namen voor de doelgroep.
Intussen is de vereniging uitgegroeid tot een afdeling met 22 vrijwilligers die allen één of meerdere
gasten regelmatig thuis bezoeken, en door dit jarenlange contact een band met haar/zijn gast heeft opgebouwd. Naast deze huisbezoeken zijn er verschillende activiteiten die de afdeling organiseert, zoals een lokale ontspanningsmiddag die door meer dan 100 gasten wordt bezocht. Er zijn ook de populaire bootdagtochten, en de regionale vakantieweek waarvoor de vraag toeneemt. Het Theater Tournee in de Kampanje wordt met 2 bussen bezocht.

Voor Grietje Halfweeg was er op het jubileumfeest een verrassing. Zij is 10 jaar penningmeester van de afdeling en kreeg daarvoor een zilveren speldje met oorkonde en bloemen aangeboden.
Daarna gaf de voorzitter het woord aan Kees Bos, die de middag verzorgde met een muzikale bingo. De gasten kregen een formulier met titels van Nederlandse liedjes uit de jaren 50/60. Hoorde je een liedje waarvan de titel op het formulier stond kon je het wegstrepen. Dhr. Bos maakte er een feestelijke show van, waardoor veel gasten uit de zaal mee zongen. De muzikale bingo is niet alleen spannend maar ook ontspannend, en dit alles onder het genot van en hapje en een drankje.
Dit feest werd mede mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Dorpsfeest Westerland.
De Zonnebloem hoopt dat de afdeling nog heel lang wat voor de Wieringer gemeenschap mag betekenen.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever, Hoftraat begin Zeestraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...