Sporten met een chronische aandoening, aandacht voor speciale sportgroepen
Uitgegeven op 06-11-2014 om 01:13  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Van 7 tot en met 13 november 2014 wordt de landelijke ‘week van de chronisch zieken’ georganiseerd. Via de website: www.chronischziek.nl krijgt u meer informatie over de inhoud van deze week. Sportservice Den Helder/Schagen grijpt de week aan om de aangepaste sportmogelijkheden in de regio te presenteren.

Sport doet goed, dat weten wij allemaal. Juist voor mensen met een chronische aandoening kan beweging tot een verbeterde uithoudingsvermogen, spierkracht en motoriek leiden. Soms geeft de aandoening te veel beperkingen om aan te kunnen sluiten bij reguliere sportactiviteiten. Gewoonweg omdat het tempo of de intensiteit te hoog is. Speciaal voor deze mensen is er een aanbod van aangepaste sporten. Dit zijn activiteiten die afgestemd zijn op de mogelijkheden van de doelgroep.
Helaas is de onbekendheid over de mogelijkheden om aangepast te sporten een belangrijke reden dat potentiële sporters nog niet actief zijn. Door aandacht te besteden tijdens en na de ‘week van de chronisch zieken’ willen wij via deze weg meer bekendheid geven aan de sportmogelijkheden voor mensen met een chronische aandoening. Sportservice Den Helder/Schagen afdeling Aangepast Sporten, heeft een volledig overzicht van de sportieve activiteiten die worden aangeboden in de Kop van Noord-Holland.
In de Kop van Noord-Holland zijn een tal van beweegactiviteiten met een aangepast sportaanbod speciaal voor deze doelgroep. De diversiteit in het sportaanbod is groot. U kunt hierbij denken aan verschillende zwemactiviteiten in verwarmd water, sport en bewegen maar er zijn ook diverse fitnesscentra en oefengroepen in de regio met speciale aangepaste sportprogramma’s. Sommige activiteiten worden uitgesplitst in groepen met aandoeningen als COPD, (ex)-hart patiënten, fibromyalgie en reuma, CVA of diabetes. In de Praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Schagen is het mogelijk om aan te sluiten bij beweeggroepen zoals: bewegen met parkinson, bewegen met osteoporose en diverse beweeggroepen voor mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke klachten. Voor informatie over de beweeg-activiteiten in de oefentherapie praktijk kunt u contact opnemen met Christianne Jansma of Angelique Kooijman schagen@mensenco.nl of (0224) 297648

Op de website www.aangepastsporten.info kunt u het volledige sportaanbod bekijken. Voor persoonlijk contact kunt u bellen of mailen met Iris van Paridon, regiomedewerker aangepast sporten, telefoon: (0224) 21 47 74 of (0223) 68 47 26 of e-mail: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl. Ook kunt u via deze weg aangeven dat u op de hoogte wilt blijven van het aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland. De digitale nieuwsbrief wordt u dan regelmatig toegestuurd. Ook verenigingen die met het idee rondlopen te starten met een sportgroep voor mensen met een beperking kunnen voor ondersteuning terecht bij de regiomedewerker.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...