ZAP en VZV gelijkwaardig
Uitgegeven op 01-11-2014 om 22:56  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - ZAP en VZV gelijkwaardig! De Handbal derby ZAP – VZV kende deze keer geen winnaar 12-12. Na 2.49 min. in de tweede helft moest de wedstrijd helaas worden stilgelegd en worden gestaakt.Het was onverantwoord om de wedstrijd verder te spelen, de Sporthal vloer in de Zwaluwenvluchthal was door de hoge luchtvochtigheid en de bomvolle tribunes spekglad geworden.
Na een 11-11 ruststand werd er door beide teams nog één keer gescoord maar toen werd wijselijk besloten om niet verder te spelen en de wedstrijd te staken.
Maedilon/VZV opende de score door Lotte Houtenbos maar de volgende aanval trok ZAP de stand meteen weer gelijk. In de derde min. verzilverde Elles Bakker een toegekende strafworp 1-2.
Hierna kreeg het team van Ronald van der Kamp het op hun heupen een strafworp van Riekie Singer zorgde voor de 2-2. Na 8 minuten kwam ZAP voor het eerst aan de leiding en in de tiende minuut wisten ze zelfs brutaal op een 5-2 voorsprong te komen. De massaal aanwezige ZAP supporters ging er eens goed voor zitten, zouden hun favorieten de stunt van vorig jaar weten te herhalen ZAP had nu immers ook de topscorer van VZV Riekie Singer in de gelederen. Die nipte overwinning koste de dames van Maedilon/VZV de titel en ging het fel begeerde kampioenschap aan hun neus voorbij.
Het liep echter heel anders VZV nam het heft weer in handen en binnen een paar minuten had VZV de achterstand omgebogen in een 7-5 voorsprong. In de 15e minuut scoorde ZAP dan toch de aansluitingstreffer 7-6 waarna het tot het rustsignaal gelijk op zou gaan. Na eerst nog een fantastische redding van VZV keepster Monique de Wit bracht Riekie Singer de stand in de laatste aanval voor het rustsignaal van het scheidsrechters koppel van den Berg en Molenaar op gelijke hoogte. Riekie Singer zou in deze (verkorte) wedstrijd de helft van de ZAP productie voor haar rekening nemen, zei scoorde zes van de twaalf treffers. De ruststand was 11-11.

Voor het begin van de tweede helft hadden de scheidscheidsrechter al te kennen gegeven dat gezien de steeds gladder wordende vloer in het eerste bedrijf, ze het nog even zouden aankijken. Na enkele glijpartijtjes werd er volkomen terecht afgefloten en de wedstrijd resoluut gestaakt. Het was onverantwoord om op het spekglad geworden speelveld verder te spelen.

In de tweede helft kwam ZAP meteen in de eerste de beste aanval op voorsprong 12-11 in de volgende minuut gevolgd door de gelijkmaker van Joyce Hillen 12-12. Het zou het laatste doelpunt betekenen in deze handbalderby waar twee gelijkwaardige ploegen er een mooie spannende wedstrijd van wisten te maken, helaas werd het risico veels te groot om verder te spelen en zou onvermijdelijk voor ernstige blessures hebben gezorgd.
Alleen wanneer het voor het competitie verloop van belang zal zijn, b.v. bij degradatie, kampioenschap of eventuele promotie plaatsen krijgt deze wedstrijd waarschijnlijk nog een vervolg en wordt er door een commissie van het NHV een besluit genomen hoe deze wedstrijd dan verder zal worden afgewerkt.

De doelpunten werden gescoord door: Elles Bakker 3, Joyce Hillen 2, Linsey Perre 2, Kim Jimmink 1, Albertine Abube 1, Britt Stegers 1, Lisanne Kolken 1, Lotte Houtenbos 1.

Zaterdag 8 november speelt Maedilon/VZV de thuiswedstrijd tegen promovendus DSO uit Den Helder in Sporthal 't Zijveld aanvang 20.30 uur.

Th. Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierdijk informatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...