Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 01-11-2014 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


dinsdag 11 november

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 12 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - HSV Wieringen organiseert weer een gezellige bingo avond in café De Harmonie, Kerkplein 1. De aanvang is 20:00 uur (zaal open om 19:00 uur).

Elke bingo-avond een hoofdprijs van € 115,00 en mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer… Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,00!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50, voor de super ronde € 1,00. Info: 0227 - 59 24 29 (B. van Dalen)


donderdag 13 en donderdag 20 november

Dag van de mantelzorgdonderdag 13 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 13 november

Vogels in de buurt

MIDDENMEER - Laurens van der Vaart komt om 20:00 een lezing geven over vogels in de buurt. De lezing is in het Posthuis, Poststraat 16.Welke vogels vliegen er in en rondom Middenmeer? En hoe heet dat vogeltje dat ik regelmatig in mijn tuin zie? Tijdens deze lezing komt u het allemaal te weten! De entree voor de lezing bedraagt 2 euro. Dit is inclusief koffie en/of thee. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met het Wonen Plus Welzijn servicepunt in Wieringerwerf. Tel: 0227 - 600079 (ma t/m vrij 9-12 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.


donderdag 13 november

Films uit de oude doos

HIPPOLYTUSHOEF - De Historische Vereniging Wieringen organiseert een bijeenkomst in café de Harmonie, Kerkplein 1. Als thema is gekozen voor 'Films uit de oude doos'. De aanvangstijd is 20:00 uur.

Enkele jaren geleden ontving de vereniging een schenking bestaande uit video banden. Deze oude L.O.Z. films, gemaakt tijdens Wieringer evenementen uit de jaren rond 1980, zijn door Roel van der Schaaf bewerkt en overgezet op DVD.
Naast een aantal van deze prachtige beelden wordt de film vertoont van een oude Wieringer begrafenis, die onlangs door de vrijwilligers van Wieringer Eilandmuseum Jan Lont op Stroe is nagespeeld en op DVD gezet.


vrijdag 14 november

Presentatie Stichting Netwerk Roemenië

Liviu Tudosie komt bij de Stichting Netwerk Roemenië in de voormalige Marskeschool aan de Irisstraat 2 vertellen over Stichting Veritas in Roemenië.

Liviu is leider bij Veritas in Sighisoara- Roemenië. Hij werkt met voornamelijk kansarme
(straat)kinderen. Via hem krijgen ze wél kansen. Zijn verhaal is buitengewoon interessant
en zeer de moeite waard om naar te luisteren.
Zijn presentatie wordt omkleed met een PowerPoint- presentatie en een korte film.
Na afloop krijgt u ruim gelegenheid om vragen te stellen,
Aanvang 20 uur, zaal open- koffie/thee om 19.30 uur


zaterdag 15 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 15 november

Rommelmarkt Stichting Netwerk Roemenië

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er tussen 10:00 en 16:00 uur een markt voor de Stichting Netwerk Roemenië. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Er zijn weer veel nieuwe dingen voor de verkoop en het is dan ook de moeite waard
om te komen kijken. Ook voor de kerstdagen zijn er mooie dingen.
Daarnaast is er een gezellige bar voor koffie en thee. Ook is er erwtensoep en zijn er
hotdogs verkrijgbaar.
De markt is in de voormalige Marskeschool aan de Irisstraat 2.


zaterdag 15 november

Speculaasactie

WIERINGEN - De leden van fanfareorkest de Harmonie uit Hippolytushoef verkopen weer de overbekende speculaaspoppen.

Zaterdag 8 november worden de speculaaspoppen onder andere verkocht in Den Oever enkele wijken in Hippolytushoef, Westerland en enkele buitenwijken. Zaterdag 15 november zal vooral Hippolytushoef bezocht worden alsmede het restant aan wijken van de eerste zaterdag. In het jubileumjaar 2012 toen het fanfareorkest 125 jaar bestond had de Harmonie er voor gekozen om de speculaaspoppen door bakkerij Bellis uit Hippolytushoef te laten bakken. Dat bleek een groot succes. Vanaf dat jaar worden de speculaaspoppen weer gebakken door warme bakker Bellis. De speculaaspoppen worden gebakken met roomboter. Een lekkernij voor iedereen!!!


Bakker Edwin Bellis overhandigt de eerste sepculaaspop aan Roel Mast, zodat hij kan voorproeven

De speculaaspoppen gaan twee euro vijftig per stuk kosten of drie voor zeven euro.
De verkoop zal op beide zaterdag starten vanaf ongeveer 10.00 uur.

Nieuw dit jaar is de online verkoop van speculaaspoppen. Mocht u onverhoopt niet thuis zijn en toch speculaaspoppen willen kopen, dan kunt u via e-mail poppen bestellen. Stuur een mailtje naar kmvharmonie@quicknet.nl, vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en hoeveel speculaaspoppen u wilt bestellen. Voorwaarde is wel dat de besteller op Wieringer moet wonen. De poppen worden dan afgeleverd op het moment dat u thuis bent. Verdere informatie is te vinden op de Facebook pagina van de kmv Harmonie.


zaterdag 15 en zondag 16 november

Vogeltentoonstelling

WIERINGERWERF - De vereniging van vogelliefhebbers Wieringermeer viert haar jubileum. Het is namelijk voor deze vereniging de 50e keer dat zij de jaarlijkse vogeltentoonstelling organiseert.

In café partycentrum de Maaier laten de leden zien wat zij het afgelopen jaar hebben gekweekt en of gekocht.
Deze show is te bezoeken op zaterdag van 10:00 u tot 20:00 u en op zondag van 10:00 u tot 16:30 u.
De toegang is zoals gewoonlijk helemaal gratis.


zaterdag 15 november

Verwendag

MEDEMBLIK - Vandaag is van 11:00 tot 16:00 uur de jaarlijkse verwendag in het Inloophuis Medemblik. Na het grote succes van vorig jaar worden de gasten van het inloophuis ook op deze dag weer eens extra verwend.

Diverse therapeuten zijn aanwezig om ze een leuke dag te bezorgen met ontspanning en gezelligheid. Er wordt aandacht besteed aan o.a.: Hand en Voetverzorging, Massage, Reiki, Tai Chi, Voetreflex, Make-up en er is een kapper aanwezig. Mensen die geconfronteerd met een levensbedreigende ziekte zoals kanker zijn van harte welkom. Maar ook hun naasten en mantelzorgers vergeten wij niet. Zij spelen immers een belangrijke rol in het welzijn van deze patiënten, dag in en dag uit. In het inloophuis is ook veel informatie beschikbaar voor mensen ‘die de weg even kwijt zijn in zorgland’. Dat laatste is nog erg onbekend.

Mensen die het inloophuis nog nooit bezocht hebben zijn ook van harte welkom, Dit is een mooi moment om even kennis te maken met het vernieuwde inloophuis. Ook de jongeren zijn van harte welkom om hun eigen ruimte in het souterrain 'The Basement' te bewonderen. De leden van het jongerenteam zijn aanwezig. De toegang is vrij.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.inloophuismedemblik.nl.


zaterdag 15 november


Expositie Jack Feenstra


HIPPOLYTUSHOEF - De expositie van aquarellen van kunstschilder Jack Feenstra in de Doopsgezinde Kerk is nog een keer te bezichtigen.


Voor degenen, die de tentoonstelling op de open dag van de kerk tijdens de Halloweenmarkt van vrijdag 31 oktober j.l. niet in de gelegenheid waren of om deze nog eens te bezichtigen wordt de kerk aan de Vermaningsteeg wederom opengesteld.

Belangstellenden zijn welkom van 14:00 tot 17:00 uur.
De weken daarna zal het mogelijk zijn de expositie op verzoek te bezichtigen.
zaterdag 15 november
zaterdag 15 november

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavond is op 13 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 15 november
zaterdag 15 november

The Cats Aglow

WINKEL - In de zaal van café Beentjes kan volop meegezongen worden op vele nummers van de Cats uit het verleden.De deuren gaan om 21.00 uur open.
Bestellen van de kaarten via 06-20851617. Voorverkoop € 12,50; aan de zaal € 15,00.


(ADVERTENTIE)
info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zondag 16 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. G. Toes uit Berkhout in de Ankerkerk.


zondag 16 november

Open dag duikvereniging Zeus Faber

WIERINGERWERF - Altijd al eens willen weten hoe de duiksport in elkaar steekt? En wat een gezellige duikclub er in zwembad de Terp huist? Wie weet loop je al tijden met het idee om je duikbrevet te halen of wil je gewoon eens weten hoe het is om te duiken? Kom dan naar de open dag van duikvereniging Zeus Faber.

Je bent van harte welkom om een proefduik bij ons te komen maken!
Liever geen proefduik, maar wil je wel snorkelen of werken aan de conditie? Dan ben je ook van harte welkom om eens proef te ‘plonsen’.
Vanaf 14.00 uur staat er een team van ervaren duikers klaar om een proefduik met je te maken. We vragen een kleine vergoeding van 5 euro. Jje krijgt dan na afloop ook een hapje en een drankje in ons sfeervolle clubhuis. Al het benodigde materiaal en de nodige informatie zijn deze dag natuurlijk aanwezig.
Heb je vragen of wil je je opgeven voor een proefduik? Mail dan naar: dvzeusfaber@hotmail.com.
Let op! Plaatsen voor een proefduik zijn beperkt! Dus geef je snel op!


zondag 16 november

Verhalenmiddag

STROE - De herfst is weer begonnen. De dagen worden korter en kouder dus is het weer tijd voor activiteiten binnenshuis. Om u een gezellige middag te bezorgen organiseert het Wieringer Eiland Museum Jan Lontweer een Verhalen en Gedichten middag, ditmaal uitgebreid met zang.

De verhalen, gedichten en de zang zullen worden verzorgd door: Tinie Bosker, Grietje Halfweeg, Jan Bremer, Simon de Haan en Heleen Butijn.
De verhalen zullen hoofdzakelijk gaan over het oude Wieringen en zijn bewoners.De aanvang is om 14:30 uur. Het museum is open om 13:00 uur.
De toegangsprijs is voor leden € 2,50 en voor niet leden € 5,00. Reserveren kan via info@museumjanlont.nl.


zondag 16 november

LeS is More

ANNA PAULOWNA - De Groovy Jazz van LeS is More klinkt om 14:00 uur in de Keesschuur. De toegang is gratis.

Bassist Siem de Reus en pianist Fred Vermeulen geven LeS op dezelfde school in Amsterdam. Een kapotte motorfiets is aanleiding voor een verdere kennismaking tussen beide heren. Dan blijkt dat muziek een gezamelijke hobby is. De eerste voorzichtige noten zijn meteen raak: Dat smaakt naar meer!
In Fred de Haas, ook in het onderwijs werkzaam, vindt het duo een muzikale collega, die al die lekkere noten wat structuur geeft met de drums. De Haas speelt sinds 2008 ook bij de Chicago Jazzband (welbekend in de Keesschuur).
De komst van tenorsaxofonist Leo van Essen, zorgt voor de muzikale slagroom op de taart. Deze autodidact op tenorsax draait al jaren mee in de muziekwereld. De klik is er vrijwel meteen: Het kwartet is compleet en LeS is More is een feit !
Het repertoire van LeS is more, loopt van barok tot moderne jazz met een stevig herkenbare swing. Grote namen als Duke Ellington en George Gershwin zullen onder anderen de revue passeren. Kortom een breed muzikaal aanbod.


LeS is more; v.l.n.r. Fred Vermeulen, Fred de Haas, Leo van Essen en Siem de Reus

De Keesschuur staat aan de Middenweg 9b in Anna Paulowna.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten lopen.


zondag 16 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


zondag 16 november

Najaarsconcert Harmonie

HIPPOLYTUHOEF - Koninklijke muziekvereniging Harmonie houdt onder leiding van dirigent Jeroen Drenth haar jaarlijkse najaarsconcert in de Ankerkerk. Het programma voor deze middag wordt zoals de laatste jaren gebruikelijk is, geheel verzorgd door de Harmonie zelf.

Het belooft een zeer veelzijdig concert te worden waarin specifieke fanfare stukken worden afgewisseld door bekende popnummers speciaal gearrangeerd voor fanfareorkest. Op het programma deze middag staan onder andere: Matrimony. Dit nummer werd wereldberoemd door de Engelse zanger/pianist/tekstschrijver Gilbert O’Sullivan. Bij het luisteren zult u ongetwijfeld de te korte broek en specifieke pet wel kunnen herinneren. Totaal anders is het nummer: Bombastic Bombardon. Hierin laat de bassist van de Harmonie Henk ’t Hart horen wat er allemaal mogelijk is op de Besbas.
Pilatus: Mountains of Dragons is van een geheel andere orde. Dit programmatisch werk in de vorm van een symphonisch gedicht opent als de berg Pilatus ’s-nachts slaapt, gehuld in duisternis, de top als een mysterie tussen de wolken hoog boven de Zwitserse plaats Luzern. Verder komt er een draak, indringers, een gevecht en een magische steen in voor. Uiteindelijk beseft men dat draken en indringers vreedzaam en gelukkig naast elkaar op de berg Pilatus kunnen leven.
Op het programma staan verder The Second Walts, natuurlijk bekend geworden door André Rieu en als slotstuk Happy, natuurlijk bekend geworden door van Pharrell Williams.

Het najaarsconcert begint om 15.00 uur. De kerk is om 14.30 open. De entree bedraagt vanaf 16 jaar € 5,-- per persoon en tot 16 jaar € 2,50 p.p.. De toegang voor donateurs is natuurlijk gratis. In de pauze wordt er een verloting gehouden waarbij mooie prijzen te winnen zijn.
Verdere informatie over het najaarsconcert en de Harmonie is te vinden op de website van de Harmonie, www.kmvharmonie.nl en Facebook.


zondag 16 november

Pianoduo Scholtes en Janssens

WINKEL - Pianoduo Scholtes en Janssens geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:30 uur een concert in de Lucaskerk.In de afgelopen tien jaar reisden Lestari Scholtes en Gwylim Janssens de wereld rond. Na honderden concerten en tientallen prijzen op vijf continenten vieren zij hun 10-jarig bestaan met een eigen festival, een nieuwe cd en een feestelijke concerttournee. Op het programma staat muziek van o.a. Igor Stravinsky en Franz Schubert.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


maandag 17 november

Club Kompas - ’t Ankertje


HIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.


De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.


De volgende data zijn 1 en 15 december.
maandag 17 november

Informatiebijeenkomst Breedband

KOLHORN - in Dorpshuis De Nieuwe Horn wordt de voorlopig laatste informatiebijeenkomst gehouden over de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente
Hollands Kroon. Met dit glasvezelnetwerk krijgt iedere inwoner de beschikking over een
supersnelle, stabiele en goedkope internetverbinding. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd wanneer en hoe het netwerk wordt aangelegd, wat het kost en hoe kan worden bijgedragen aan de realisatie ervan. De avond begint om 20:00 uur. Iedereen is welkom.


De aanleg van de snelle internetverbinding is een initiatief van de coöperatie Breedband Hollands Kroon. De doelstelling is de volledige gemeente toegang te geven tot deze supersnelle en stabiele verbinding. Dus ook de bewoners van de buitengebieden en industrieterreinen. Bewoners en bedrijven in de buitengebieden en op industrieterreinen zijn nu doorgaans verstoken van een snelle en stabiele internetverbinding. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk krijgen ook deze inwoners de verbinding waar zij al zo lang op zitten te wachten.
Meer informatie over dit project leest u op de website: www.breedbandhk.nl.


maandag 17 november

Openbare fractievergadering LADA

ANNA PAULOWNA - LADA houdt een openbare fractievergadering in De Ontmoeting (vergaderzaal 2), De Verwachting 1; aanvang 20.00 uur.

U bent welkom om met de fractie te spreken. Wij willen graag uw mening horen. Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 27 november behandeld.
Wilt u komen inspreken, graag melden bij onze fractiesecretaris Peter Couwenhoven, fractielada@gmail.com, 06- 25311671.


dinsdag 18 november

Informatiebijeenkomst valpreventie voor mensen met Parkinson

SCHAGEN - Tijdens het Parkinson Café in Magnushof is om 10.00 uur een informatiebijeenkomst over valpreventie. Tijdens deze bijeenkomst geven een ergotherapeut en een fysiotherapeut informatie over hoe vallen voorkomen kan worden.

Naast informatiebijeenkomsten verzorgt Revalidatie- & Behandelcentrum Samen ook valpreventietrainingen, zowel in groepsverband als individueel. De training is voor mensen met een verhoogd risico om te vallen, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen, slecht zien of conditieverlies. De valpreventietrainingen worden gegeven door een fysiotherapeut en een ergotherapeut.

De groepstraining bestaat uit zes lessen in groepen van zes tot twaalf deelnemers. Er wordt getraind op onder andere een hindernisbaan. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe vallen voorkomen kan worden. De individuele training is voor mensen voor wie het niet mogelijk is aan de groepstraining mee te doen. Deze training vindt bij voorkeur bij mensen thuis plaats.

Kijk voor meer informatie over de informatiebijeenkomsten en valpreventietrainingen op www.woonzorggroepsamen.nl of neem contact op met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via telefoonnummer 0224 – 211149 of via behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl. U kunt uzelf via deze weg ook aanmelden voor de valpreventietrainingen.


dinsdag 18 november

Cursus Tillen is een kunst

DEN HELDER - Zorgt u voor een zieke of gehandicapte in uw naaste omgeving? Dan bent u mantelzorger! Heeft u te maken met lichamelijke inspanning? Dan is de cursus Tillen is een kunst iets voor u! De cursus is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Als mantelzorger is de band die u heeft met degene die u verzorgt vaak hecht. U wilt diegene het zoveel mogelijk naar de zin maken. In het begin staat u vaak nog sterk in uw schoenen en heeft u veel over voor de mensen die je ondersteunt. Maar als het langer duurt en de rek eruit gaat, wordt de zorg zwaarder.

Als mantelzorger heeft u wellicht te maken met fysieke belasting (lichamelijke inspanning). Als u zich goed bewust bent van uw houding dan loopt u minder kans op bewegingsklachten. In de cursus “Tillen is een kunst” wordt ingegaan op de risico’s van overbelasting en krijgt u tips en adviezen om het lichaam zo goed mogelijk te gebruiken en energie te besparen. Tevens wordt u in drie bijeenkomsten een basisdeskundigheid en vaardigheden aangeleerd over Haptonomische verplaatsingstechnieken en verschillende hulpmiddelen.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond 18, 25 november en 2 december in Den Koogh in Den Helder. Deelname kost € 30,00. De cursus gaat alleen van start bij voldoende deelname.

Voor aanmelding en informatie kunt u bellen met Omring, telefoon 088 2068910 of via cursusbureau@omring.nl. Of raadpleeg www.omring.nl/omringpas.


woensdag 19 november
vrijdag 21 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 december 20 februari
19 december 6 maart v
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 21 november

Jubileumconcert Bright Singing

MIDDENMEER - Het gemengde zangkoor Bright Singing uit de Wieringermeer geeft een concert ter ere van het 5-jarig bestaan. Het lustrumconcert vindt plaats in de Ontmoetingskerk , Prof. ter Veenweg 4 en begint om 20:00 uur.

Het koor Bright Singing bestaat uit ongeveer 70 leden uit de Wieringermeer en ruime omgeving. Voorzitter Piet Geertsma heeft het koor in 2009 opgericht in de overtuiging dat er behoefte zou zijn aan een ongebonden koor. Het bleek een schot in de roos. Er is duidelijk behoefte aan een koor met een breed repertoire. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd in de Ontmoetingskerk in Middenmeer. Het koor wordt regelmatig gevraagd op te treden in andere plaatsen, meestal wordt daar gehoor aan gegeven. Want: de koorleden laten graag anderen genieten van mooie muziek! Op vrijdag 21 november zal het koor met volle overtuiging herkenbare evergreens, musicalmelodieën en jazzy songs ten gehore brengen. Het repertoire is groot, zowel Beethoven- als Beatlesklanken zullen te horen zijn. Soms zijn de songs op verrassende wijze bewerkt door de vaste dirigent, Wim Broer.Het programma is inmiddels in elkaar gezet, en zal zeker ook een aantal leuke muzikale verrassingselementen bevatten. Het koor beschikt over een paar goede solisten, en heeft voor enkele nummers hulp ingeroepen van twee jonge talentjes, n.l. Jana van Vilsteren en Lauri van Soesbergen. Tijdens het zingen van het veelzijdige repertoire wordt het koor elke week begeleid door de vaste pianist Gert Jan Weel. Ook op de jubileumavond is hij een vast baken voor het koor. De dirigent van de avond is, zoals altijd, Wim Broer uit Andijk.
Het belooft een avond vol mooie klanken te worden, waarbij niet alleen de toehoorders, maar ook de koorleden zullen genieten van wat muziek te bieden heeft!

Voor kaarten van dit concert kan men terecht bij kapsalon Immink, Brugstraat 3 in Middenmeer (0227- 501673) en bij koorlid Iet van der Laan, van Eckstraat 28 te Wieringerwerf (0227- 602383). Een kaart kost 7 euro en is ook bestemd voor 1 consumptie. Kaarten kunnen eventueel ook besteld worden via het e- mailadres van het koor: secretaris.bright.singing@ziggo.nl.


vrijdag 21 november

Infoavond over wegraceopleiding

ANNA PAULOWNA - Martin de Bruijn komt met zijn twee zoons, jonge wegrace talenten uit Julianadorp, bij Motorclub MIOS iets vertellen over de jeugdopleiding motorwegrace en de rol van Molenaar Racing daarbij. Het is leuk en interessant om die racemotoren met de wedstrijdbeelden te zien en ook te horen wat er komt kijken bij de wegraceopleiding voor ca. 12 tot 17 jarige talenten komt kijken.Vader en zonen reizen de hele zomer door Nederland om te kunnen racen in 2 verschillende klassen namelijk, de nsf100cup en de yamaha 125 cup. Misschien maken zij volgend jaar de overstap naar de 300 cc ktm cup van Arie Vos.
Dit word een avond met uitleg en filmmateriaal. Ook zullen de motoren aanwezig zijn. De avond is in het clubhuis van Motorclub MIOS aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. De toegang is gratis en het begint om 20:30 uur.


(ADVERTENTIE)
zaterdag 22 november

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een Sinterklaas Kienavond. De kienavond wordt gehouden in het clubgebouw De Luttershoek naast de speeltuin in de Plantsoendwarsstraat. De aanvang is 20:00 uur en de deuren gaan om 19:30 uur open.

Er zijn 8 rondjes te spelen en de kaartjes kosten slechts 1 euro per stuk. Elke volle kaart is er een mooie ronde prijs te winnen en in de 8e ronde is er weer een leuke hoofdprijs, dit keer zijn dat goed gevulde enveloppen. Kom zoveel mogelijk op de fiets, in verband met de beperkte parkeergelegenheid.
De kienavond is omstreeks 23:30 uur ten einde.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zaterdag 22 november
zaterdag 22 november

Soul-Event

NIEWE NIEDORP - De grote zaal van Dorpshuis Prins Maurits staat vanavond in het teken van de Soulmuziek. Niedorps Fanfare pakt uit met een Soul-Event.De fanfare krijgt ondersteuning van HenkJan v.d. Hoek, Bart Leegwater en Pralienn en Friends.
De zaal gaat om 21:30 uur open en de aanvang is om 22:00 uur. De entree is € 10,00.


zondag 23 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.
Zondagvoleinding m.m.v. het Oeverse Koor o.l.v. Jos Glim.


zondag 23 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 23 november

Kroonconcert Syrène Saxofoonkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Syrène Saxofoonkwartet geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit Femke IJlstra - sopraansaxofoon, Lotte Pen - altsaxofoon, Annelies Vrieswijk - tenorsaxofoon rn Aukelien Kleinpenning - baritonsaxofoon.Het motto van dit jonge bruisende kwartet is "friszoet en stevig". Ze laten luisteraars op een overtuigende, frisse manier kennis maken met het repertoire voor saxofoonkwartet. En willen hen betoveren door de rijke kleuren ervan. In het programma "Der Tod und das Mädchen" koppelen ze hedendaagse muziek over "eindigheid" aan het voor 4 saxen bewerkte strijkkwartet van Franz Schubert.

Kaarten kosten € 13,00 en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


zondag 23 november

Gniffels laatste pakjesavond

HIPPOLYTUSHOEF - Kindertheater Gniffel speelt het interactieve, leuke sinterklaasverhaal Gniffels laatste pakjesavond

Gniffel maakt het deze keer wel heel erg bont. Gnaf moet het weer eens ontgelden, maar tegen Sint en Piet is ze wel heel erg brutaal en stout.
Pantoffelpiet, die een schoenenfobie heeft, drijft ze tot het uiterste. Hij raakt zelfs gewond dankzij Gniffel... Dat pikt Sinterklaas natuurlijk niet.
Zal dit echt de laatste keer zijn dat ze het Sinterklaasfeest mag vieren???De voorstelling is om 16.00 uur in de gymzaal van OBS de Kei aan de Elft.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.


maandag 24 november

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Bent u aanvullend ziektekostenverzekerd, dan ontvangt u mogelijk het cursusgeld retour.


vrijdag 28 november

Gniffels laatste pakjesavond

WIERINGERWERF - Kindertheater Gniffel speelt het interactieve, leuke sinterklaasverhaal Gniffels laatste pakjesavond

Gniffel maakt het deze keer wel heel erg bont. Gnaf moet het weer eens ontgelden, maar tegen Sint en Piet is ze wel heel erg brutaal en stout.
Pantoffelpiet, die een schoenenfobie heeft, drijft ze tot het uiterste. Hij raakt zelfs gewond dankzij Gniffel... Dat pikt Sinterklaas natuurlijk niet.
Zal dit echt de laatste keer zijn dat ze het Sinterklaasfeest mag vieren???De voorstelling is om 16.30 en 18.30 uur in BSO Cultuurschuur.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via info@bsoseppelin.nl of 06-23383639.


zaterdag 29 november

Kledingbeurs

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Diaconie de Ark in Middenmeer houdt van 10.00 uur tot 12.00 uur een kledingbeurs in de Filadelfia Kapel, Beltstraat 7-9.
De beurs is bedoeld voor mensen die minimaal te besteden hebben.


Kleding, nieuw en gebruikt, schoenen en laarzen…. voor kinderen en volwassenen. Netjes, schoon en gestreken.
Ook aanverwante artikelen. Er is ook mogelijkheid om te passen.
Alles € 1,00 per stuk. De “opbrengst” zal gebruikt worden voor dezelfde doelgroep.

Deze kledingbeurs is een initiatief van Stichting Diaconie de Ark in Middenmeer en een onderdeel van het Arker Boetje.

Inlichtingen over de kledingbeurs of ’t Arker Boetje: Mobiel op werkdagen: 06-39230364, of per email: info@stichtingdiaconiedeark.nl.


zaterdag 29 november


Gniffel en de fietsbandenboef

NIEUWE NIEDORP - Kindertheater Gniffel speelt het hilarische Gniffel en de fietsbandenboef.

Als Gniffel merkt dat alle pepernoten in Nederland op zijn, probeert ze samen met Piet uit te vinden hoe dat komt. Als dan ook nog alle pietenfietsen, pietensteps en pietenrollators kapotte banden blijken te hebben is het raadsel compleet.
Zal Gniffel met Piet en de kinderen het mysterie op kunnen lossen?

De voorstelling is om 16.30 uur in Onder de Kastanje.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.zondag 30 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. J. Borst uit Enkhuizen in de Ankerkerk. Avondmaalsviering.


zondag 30 november

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 30 november

Wintermarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag wordt van 11:00 tot 17:00 uur een sfeervolle markt gehouden in de eeuwenoude Hippolytuskerk aan het Kerkplein. Net als vorig jaar belooft het weer een gezellige dag te worden. Het aanbod is gevarieerd.

Er is een culinair plein met een wijnproeverij, een bonbonmaker met chocoladeletters die u kunt laten decoreren naar eigen idee, Italiaanse cadeaupakketjes, heerlijke metworsten. De Wereldwinkel is aanwezig met o.a. bakmixen om thuis oliebollen of kruidkoek te maken.
Verder is er keramiek te koop en mozaïek, sieraden, glaswerk, oud serviesgoed, edelstenen, lekker warme handgebreide sokken uit Polen, brocante, glas-in-lood, houten kerstboompjes, jam van Wieringer bodem.
's Heeren Loo (voorheen Noorderhaven) laat zien welke leuke artikelen daar gemaakt worden.
Bezoek het huiskamertje met meubels die een tweede kans verdienen.
Er is nog veel meer . . .
Als u even bij wilt komen van de opgedane indrukken, neem dan plaats in de massagestoel.De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het mandoline orkest Oost-Wieringen, dat in de ochtend optreedt en 's middags is er accordeonmuziek.
Een glaasje glühwein, kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, genieten maar!
Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de aanpassing van o.a. entree, toiletten, consistoriekamer en keuken, zodat het kerkgebouw beter benut kan worden voor allerlei activiteiten.
De toegang is gratis.


zondag 30 november

Brunch

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn organiseert voor de laatste keer dit jaar een brunch in het Posthuis. Het belooft weer een sfeervolle, gezellige en smakelijke bijeenkomst te worden! U komt toch ook?

De vrijwillige gastvrouwen van Wonen Plus Welzijn (foto) staan voor u klaar! De kosten voor de brunch bedragen 7 euro per persoon. De brunch begint om 12:00 uur en zal duren tot circa 14:00 uur.
Geeft u zich snel op, want vol = vol! Opgeven kan via het Wonen Plus Welzijn servicepunt in Wieringerwerf, tel: 0227-600079 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.


zondag 30 november

Gniffel en de SuperSintComputer

MIDDENMEER - Kindertheater Gniffel speelt het het spannende Gniffel en de SuperSintComputer.

De SuperSintComputer van Sinterklaas wordt ter bewaring in het paleis gebracht. De stoute Otto de Oplichter weet hem echter te stelen, en heeft er hele slechte bedoelingen mee. Prinses Gniffel komt in een hele nare situatie terecht als ze zelf probeert de Oplichter te vangen. Zal Nerdy.nl, de computerpiet van de Sint, Gniffel weten te bevrijden uit haar benarde positie??De voorstelling is om 15.30 uur in Brugstraat 51.
De voorstelling van theater Gniffel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Kaartjes à € 5,00 reserveren kan via theatergniffel@quicknet.nl of 06-19505135.


zondag 30 november
(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


(ADVERTENTIE)
maandag 1 december

Club Kompas - ’t Ankertje


HIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.


De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.


De laatste clubavond van dit jaar is op maandag 15 december.
dinsdag 2 december
woensdag 3 december

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


vrijdag 5 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 december 6 maart v
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari v = verloting


zondag 7 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.


maandag 8 december

Ledenvergadering PvdA Hollands Kroon

WESTERLAND - De PvdA Hollands Kroon houdt een ledenvergadering in ’t Skrale End, Westerlanderweg 25. Een van de onderwerpen is de herziening van het stemsysteem voor de PvdA afdelingen op de congressen. Het bestuur acht het van belang dat leden daar over mee praten.

Andere onderwerpen zijn:
Hoe gaat het onze fractie af in de oppositie rol?
Ook het campagne team wilt u graag vertellen welke acties op de agenda staan voor de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen. Wist u dat onze afdeling deze keer goed is vertegenwoordigd? Wij willen graag onze kandidaten presenteren deze avond.

De vergadering begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Agenda:
1. Vaststellen begroting 2015
2. Nieuwe democratie Pvda
3. Fractienieuws
4. Campagne presentatie


vrijdag 12 december
zaterdag 13 december
zaterdag 13 december

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


maandag 15 december

Club Kompas - ’t AnkertjeHIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.
vrijdag 19 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari
6 maart v v = verloting


zondag 21 december

Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

WINKEL - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Onder leiding van Sergé Latychev verzorgt het koor een avond met populaire liederen uit Oekraïne, orthodox liturgische gezangen en Oekraïense kerstliederen.
Een deel van de opbrengst van deze avond is bestemd voor een kindertehuis in Oekraïne.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 9 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 20 maart
6 februari v 3 april v
20 februari 17 april prijsuitreiking
6 maart v v = verloting


zaterdag 17 januari
zondag 18 januari

Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een afwisselende avond met verschillende muziekstijlen, zowel wereldmuziek als klassiek. Marjolein bespeelt dwarsfluit, blokfluit, tinwhistle, low whistle en wat nog meer tevoorschijn komt.
Martin soleert en begeleidt aan de vleugel en op het fraaie Knipscheerorgel in het Winkeler kerkje.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 23 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 februari v 20 maart
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 25 januari

Kroonconcert FluitHarp Duo

HIPPOLYTUSHOEF - Het FluitHarp Duo geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het FluitHarp Duo bestaat uit Vera Kool - harp en Egbert Jan Louwerse - fluit.Twee hedendaagse jonge musici in een klassieke combinatie, bekend in Nederland en Frankrijk. Hun spel werd met groot enthousiasme en complimenten ontvangen. Ze verrassen hun publiek met spannende programma's met een originele combinatie van werken. Deze dag: Franse en Nederlandse meesters met composities van o.a. Gabriel Fauré, Jacques Ibert, Maurice Ravel, Camille Saint Saëns en Marius Flothuis.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


zondag 1 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking v = verloting


zaterdag 21 februari
zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


zondag 15 maartBotania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 21 maart
zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zaterdag 25 april

zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
05-08-2020 Kleinere krimp starters en afname groei stoppers
05-08-2020 Slachtoffer fietsongeval Kleitelweg maakt het naar omstandigheden goed
05-08-2020 Politie zoekt getuigen beroving
05-08-2020 Wieringer Dangsers nemen deel aan een virtuele Europeade
05-08-2020 Jubilaris 'Oost Wieringen' zeer verrast
05-08-2020 Gemeente werkt aan een monumentenlijst
04-08-2020 Vier waterhozen op dezelfde foto, uniek
04-08-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
04-08-2020 De Kasteleen bedankt iedereen voor een geslaagde Kermis
04-08-2020 Erehaag voor overleden bekende in coronacrisis
04-08-2020 Wieringers in het buitenland
03-08-2020 Haak- en Breicafé blijft voorlopig gesloten
03-08-2020 Blauwalg in het Amstelmeer geconstateerd
03-08-2020 Katrien en Karel: een terughoudend tweetal
03-08-2020 Ondernemers bedankt, jullie hebben je nek uitgestoken voor ons!
02-08-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
02-08-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
02-08-2020 Wielrenner zwaargewond bij ongeluk Kleitelweg
02-08-2020 Overlijdensbericht de heer Smit
02-08-2020 Gezellig Kermis vieren maar net even anders
01-08-2020 NL leert door
01-08-2020 Felle brand bij Wit-Flowerbulbs in de Moerbeek
01-08-2020 VZV bereidt zich voor op het nieuwe handbalseizoen
31-07-2020 De Cultuurschuur gaat weer open
31-07-2020 Vissers Waddenzee verenigen zich in Waddenzeevisserij Platform
31-07-2020 Inhoutgevers
31-07-2020 Wieringers in het buitenland
31-07-2020 Win een gratis mini-vakantie aan de voormalige Zuiderzee!
31-07-2020 Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (TASO-regeling)
31-07-2020 Dankbetuiging de heer Toon Lont
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...