Ron Looijesteijn verstevigt vierde positie in stand Nederlands Kampioenschap tijdens de GAMMA Racing
Uitgegeven op 04-08-2014 om 11:05  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Op Zondag 3 augustus ging Ron Looijesteijn uit Breezand mee in de strijd om de prijzen in een wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap motorwegrace in de Supersport klasse. Na een tegenvallende training op zaterdag pakte de wedstrijd op zondag goed uit.

Ron aan kop van een groepje strijdend voor de vierde plaats ONK.
De fotografie en de verslaggeving van RHL-Nelon Racing wordt verzorgd door Wieringernieuws.nl/Fotografie Henk-Jan Wittink.

Tijdens de training behaalde Ron een negende starttijd. Dit viel een ietwat tegen, de vorige wedstrijden stond hij bij de eerste zes aan de start. Ron was tijdens de training de controle over de motor tot twee keer toe bijna kwijt. Om geen onnodig risico te hoeven nemen nam hij genoegen met een startplaats iets verder naar achteren.

Fotografie Henk-Jan Wittink, meer foto's van Ron op Facebook.

Tijdens de wedstrijd die voor volgepakte tribunes werd verreden ging Ron goed van start. Hij wist direkt een aantal posities te winnen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd won hij twee plaatsen. Toen even later streekgenoot Rob Hartog hard onderuit ging reed Ron op de zesde plaats. Even werd hij nog ingehaald, maar een ronde verder had hij zijn positie terug. In het laatste gedeelte van de wedstrijd gingen de banden snel in kwaliteit achteruit. De grip werd minder, gelukkig kon hij voldoende afstand nemen van zijn direkte belagers. Uiteindelijk kwam Ron als zesde over de finish. Omdat er twee gastrijders meestreden die geen punten voor het ONK konden behalen ging Ron aan het einde van een mooie racedag met 13 punten terug naar huis. Ron staat nu op de vierde plaats in het tussenklassement met nog drie wedstrijden te gaan. Als hij deze plaats weet vast tehouden is dit het beste resultaat uit zijn carrière in de Supersport klasse.
Tijdens de GAMMA Racing Day was het team van Nelon Racing wederom aanwezig om het team van Ron Looijesteijn te faciliteren en te assisteren tijdens de race. Door deze samenwerking, die volgend seizoen een vervolg krijgt, kan Ron zich volledig op het racen focussen. Dit heeft zeker bijgedragen aan de sterk verbeterde prestaties. Het team gaat zich nu richten op de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Er wordt gekeken naar de bandenkeuze en er wordt gezocht naar een manier om de elektronische data van de Yamaha te verwerken waardoor er een seconde per ronde tijdwinst geboekt kan worden. Wie weet levert dit aan het einde van de rit nog één of meer ereplaatsen op.
Wilt u de nieuwsbrief van Ron ontvangen? Mail dan naar ron@rhlracing.nl .