Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 28-05-2014 om 00:28 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Vanaf deze week is het er weer, verse zeekraal! De heerlijke, zachte, knapperige en zilte zeegroente is een echte delicatessen. U kunt zeekraal roerbakken, verwerken in een salade of kort koken.
Hoe maakt u zeekraal schoon?? Verwijder de onderste stugge en houtige delen en was de
zeekraal snel (kort!) in stromend koud water.
In een tijdschrift stond het volgende gerecht met zeekraal en Hollandse garnalen:
Ingrediënten:
500 g krieltjes (schoongeboend)
100 g groene aspergetips
100 gram zeekraal
1 citroen
1 bakje dille (15 g)
1 tl dijonmosterd
3 el olijfolie
100 g Hollandse garnalen (vers gepeld of machinaal van de WR 181, bij ons verkrijgbaar!)
Bereiden:
Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de
aspergetips in 1 min. beetgaar (blancheren). Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng de dressing erdoor en laat 5 min. intrekken. Doe met de groenten in een schaal. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten. Lekker met hüttenkäse met wat geraspte citroenschil.
U kunt de zeekraal bestellen via ons bestelformulier. De zeekraal gaat per 100 gram, op het bestelformulier is dat 1 stuks.De prijs is 2.50 per 100 gram. Op het bestelformulier staat de kiloprijs vermeld.
Ook op het bestelformulier de aanbieding van deze week:
5 kilo schar voor € 10.00!!
U kunt de schar
HIER bestellen.
Let op! Wanneer u 1 stuks besteld, krijgt u 5 kilo, bij 2 stuks 10 kilo etc.
Een fijne week en tot zaterdag!!