Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 28-05-2014 om 00:28  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vanaf deze week is het er weer, verse zeekraal! De heerlijke, zachte, knapperige en zilte zeegroente is een echte delicatessen. U kunt zeekraal roerbakken, verwerken in een salade of kort koken.



Hoe maakt u zeekraal schoon?? Verwijder de onderste stugge en houtige delen en was de
zeekraal snel (kort!) in stromend koud water.

In een tijdschrift stond het volgende gerecht met zeekraal en Hollandse garnalen:

Ingrediënten:
500 g krieltjes (schoongeboend)
100 g groene aspergetips
100 gram zeekraal
1 citroen
1 bakje dille (15 g)
1 tl dijonmosterd
3 el olijfolie
100 g Hollandse garnalen (vers gepeld of machinaal van de WR 181, bij ons verkrijgbaar!)

Bereiden:
Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de
aspergetips in 1 min. beetgaar (blancheren). Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water.

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng de dressing erdoor en laat 5 min. intrekken. Doe met de groenten in een schaal. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten. Lekker met hüttenkäse met wat geraspte citroenschil.

U kunt de zeekraal bestellen via ons bestelformulier. De zeekraal gaat per 100 gram, op het bestelformulier is dat 1 stuks.De prijs is 2.50 per 100 gram. Op het bestelformulier staat de kiloprijs vermeld.

Ook op het bestelformulier de aanbieding van deze week:

5 kilo schar voor € 10.00!!

U kunt de schar HIER bestellen.

Let op! Wanneer u 1 stuks besteld, krijgt u 5 kilo, bij 2 stuks 10 kilo etc.

Een fijne week en tot zaterdag!!
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Postboot aan de vaste wal bij Van Ewijksluis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...