Wiron verliest eerste wedstrijd nacompetitie
Uitgegeven op 18-05-2014 om 17:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron besloot het voetbalseizoen met een gezellig veteranenentoenooi op een zonovergoten veld. Als toegift speelde het eerste elftal de eerste wedstrijd uit de nacompetitie tegen WMC. Ondanks een tomeloze inzet met legio kansen in de tweede helft trok de thuisploeg aan het kortste eind en verloor met 1-2.

De wedstrijd tussen de twee teams, die elkaar niet eerder troffen, ging in de eerste helft gelijk op. WMC was technisch beter en bracht van tijd tot tijd meer snelheid in het spel, maar het krachtsverschil was niet groot. Wiron kreeg de eerste kans uit een vrije trap. De ingekopte bal ging rakelings naast. Halverwege de eerste helft scoorde WMC uit een snelle uitval. Mark Dekker werd onvoldoende gedekt en schoot de eerste doelrijpe kans vanaf ongeveer tien meter onberispelijk raak, 0 -1. Wiron zocht de aanval veelvuldig door het midden en dat leverde weinig kansen op. De thuisclub kwam kort voor de rust bijna langszij, maar de bal ging opnieuw net naast het doel van WMC.

Wiron startte de tweede helft met meer aanvallende ambitie. Enkele afstandschoten misten doel, maar na een kwartier werd de inzet beloond. Stefan Veldhuis werd aangespeeld. Hij omspeelde de laatste verdediger van WMC en (met enige moeite) ook de keeper, 1-1.

De gelijkmaker

Wiron ging op jacht naar de overwinning en was een aantal keren dichtbij een treffer. Halverwege de tweede helft werd een kopbal van Perry Manshanden met moeite tot hoekschop verwerkt. In de scrimmage uit deze corner was het bijna raak. De Wiron aanhang juichte, maar scheidsrechter Krop stond goed en zag, dat de bal niet over de doellijn was geweest.

Bijna, maar de bal is niet over de doellijn geweest

Na de vanwege de warmte ingelaste drinkpauze kwam WMC terug in de wedstrijd. In de laatste vijf minuten kroop Wiron drie keer door het oog van de naald, mede dankzij reddingen van Dennis Veldhuis. De vierde keer was het echter wel raak. Roy Leuring velde het vonnis en scoorde 1-2.

Wiron won weliswaar de afsluitende strafschoppen, noodzakelijk voor als twee of alle drie elftallen in de nacompetitie gelijk eindigen, maar dat was een schrale troost.

Volgende week heeft Wiron in en tegen Bergen de laatste kans op promotie naar de 4e klasse. Dat zal na het verlies van vandaag een moeilijke klus worden.