Koken met Magda te gast bij Portegijs KeukensUitgegeven op 14-05-2014 om 11:25 |
link |
bewaar |
printWESTERLAND - Koken met Magda was te gast bij Portegijs Keukens in Westerland.
De ingrediënten voor het gevulde stokbrood. (fotografie Henk-Jan Wittink)
Stokbrood voor bij de barbecue
1 voorgebakken stokbrood
100 gram fijngesneden chorizo
200 gram rundergehakt
2 bosuitjes in ringetjes
zout en versgemalen zwarte peper
1 tomaat in dunne plakjes
1 bolletje mozzarella in plakjes
1/2 el oregano
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd een kapje van het stokbrood en hol het uit. Meng de gehakt met chorizo, bosuitjes en zout en peper, vul het stokbrood met dit mengsel.
Leg de plakjes tomaat en mozzarella erop en strooi er oregano en peper over.
Leg het stokbrood op de bakplaat en bak het in de oven in 25 minuten gaar. Of wikkel het brood in aluminiumfolie en leg het 25 minuten op de barbecue, pas wel op dat de onderkant niet te donker wordt.
Het mengen en kneden van de vulling.
Het brood is leeg geschraapt, Monique pepert het vlees nog even.
Vul het brood.
Om en om plakje kaas en tomaat. Wijb kijkt toe, hij had een makkie, er staan mooie vaatwassers!
In de moderne nieuwe oven van Portegijs Keukens.
De mooie moderne ovens op ooghoogte, kan je mooi meekijken naar het bakken.
Het resultaat na een half uurtje.
Magda snijdt en verdeelt het stokbrood.
Eet smakelijk!
Zondag 18 mei is er open huis bij Portegijs Keukens. U treft 21 keukens van klassiek tot modern en mooie Oostenrijkse zithoeken aan in de ruime winkel. Er is een outlet met aanbiedingen in apparatuur, kranen etc.
Portegijs werkt met 3 generaties: Nel Portegijs, Monique Beukema-Portegijs en Sharon Beukema.(foto aangeleverd0
Klanten kunnen zich inschrijven voor kookworkshop: zelf koken en uiteindelijk met z'n allen aan tafel voor een diner.