Afscheidsspeech Marco Kuut
Uitgegeven op 06-05-2014 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 4 mei in de kantine gaf vertrekkend trainer Marco Kuut een leuke speech!!

Goedemiddag spelers, supporters, bestuur.
Ik ga een luchtige speech doen a la Peter Heerschop in de radio uitzending van Edwin Evers.
Hij begint altijd met lieve Marianne, ik begin met lieve kampioenen. We rossen er doorheen dus hou je vast. Het is net een achtbaan. Spelers van het eerste, maak je borst maar nat want jullie komen allemaal aan bod.
Dag lieve kampioenen.

13 April 2014 een legendarische en historische dag voor succes omdat op die dag het kampioenschap van Succes 1 tegen DWB 1 binnengehaald werd in de klasse 5a. Supporters, spelers, trainers, begeleiders die elkaar huilend in de armen vlogen, de emoties niet de baas. En dat in het jaar dat Succes ook nog eens 90 jaar bestaat. Waarin een nieuwe kantine, tribune en kleedkamers gerealiseerd zijn of gerealiseerd gaan worden. En kijk om je heen, hulde aan alle vrijwilligers.
Dit jaar zouden en moesten we kampioen worden. Ik had de lat hoog neer gelegd. Durft zon journalist na de verloren uitwedstrijd tegen Wiron nog te vragen of we het nog zouden halen. 7 punten achterstand hadden we op ALC en Wiron. Maar een seizoen duurt lang, heel lang... Na een reeks van 11 gewonnen wedstrijden komen we bovenaan in de competitie, mede door een tactische zet van Rene de Kort om ons tegen Kaagvogels te laten voetballen, in een weekend waarin alle tegenstanders vrij waren. En dan dat Wiron, dat arme Wiron. Zij zouden wel even kampioen worden. Maar ze hebben nog een herkansing via de nacompetitie om in de 4de klasse te komen.
3 jaar terug ben ik met mijn assistent trainers Jan Kuut en Edwin Wittink het traject in gegaan om veel jeugdige talenten door te laten stromen. Alleen vergt het enige jaren arbeid en training om deze gasten op het niveau te krijgen dat eerste elftal waardig is. En zie uiteindelijk resultaat.
Oude spelers zijn belangrijk in zo’n team om die jonge honden wegwijs te maken in een 5de klasse waar vechtvoetbal voor op staat, gelukkig is dat verleden tijd. Dan denk ik aan de gebroeders Ansink, Edwin en Richard.
Richard heeft zijn sporen verdient in t eerste. Als jong broekie had ie z’n plaats snel verdiend, en neemt vandaag afscheid met een kampioenschap. Het is ongelooflijk, hij ziet er nog steeds afgetraind uit, geen buikje, alles spieren. En dat komt omdat Richard bijna geen bier drinkt en omdat Annemiek een speciaal trainingsprogramma opgesteld heeft. Nu willen wij natuurlijk graag weten wat voor programma dat dan was. Maar in verband met kleine kinderen moet je dat maar aan haar zelf vragen. Het had iets te maken met het kamasutra dieet (nog nooit van gehoord). Richard bedankt voor de jarenlange inzet voor Succes 1. We hebben van je genoten en een afscheidswedstrijd volgt nog.
Een andere speler in Sander Samba Miedema. Samba’s sterkste punt is zijn rushes die hij over het veld maakt. Hij loopt zo hard met de bal aan zijn voet dat we van te voren zeggen: gooi het hek maar open, want Samba komt eraan. Ook was ie er ziek van dat ie niet mee kon doen tegen DWB, een botsing op het trainingsveld met Robinho den Hollander leverde hem een dikke knie op. Ik kreeg via de whatsapp een foto te zien, wat leek op een dikke knie, maar door slecht camera werk kon het ook iets anders zijn. Maar daar zal ik niet verder over uitweiden. Tijdens de uitwedstrijd bij Nieuwe Niedorp kreeg Samba een mooi compliment van Jeroen Schuit, nou geeft Jeroen niet snel een compliment, maar we stonden onder druk en Jeroen zei iedereen mag gewisseld worden behalve Sander Samba Miedema, en ik natuurlijk.
Als we het dan toch over Schuitjes hebben. Hij is onze aanvoerder, de Don Juan, de salsa danser, de body builder, de adonis met haagse bluf. Nooit geblesseerd, jammer voor Corinne. Staat altijd zijn mannetje en is een echte leider geworden. Staat laatste man maar is ooit als type Manolev (rechtsback) begonnen.
Achter Jeroen staat onze keeper Freek de Kort. Hij is de minst gepasseerde keeper van 5a en heeft door keepertrainer Rene Huijbers grote stappen gemaakt. Freek was ook de enige keeper uit de voetbalhistorie die een doeltrap bijna in z’n eigen goal schoot. En dat is toch knap, dat je bij een aanloop zo'n korte draai hebt. Ik heb het nog nooit gezien op de velden.
Voor Jeroen staat de grootste knuffelbeer van Succes. Ted Jorna. 2 Meter lang en nog geen 100 kilo zwaar. Na een moeizame start in de competitie en veel praatsessies met de trainers staat ie onwijs goed te spelen als voorstopper. En pakt hij af en toe z’n goaltjes mee. Een keer was Tedje te laat voor de wedstrijdbespreking, maar dat kwam goed uit, want de bespreking doen we altijd bij de Harmonie, dus zat Ted zo weer aan de bar.
Als we het hebben over kleine Piel en grote Piel hebben we het over de gebroeders Jansma. Rick weet dat ie moet werken aan zijn startsnelheid. Maar als ie op tijd zijn puffie neemt loopt ie zo de 100 meter in 10 seconden. En dan die Youri, wat heeft ie goed gespeeld tegen DWB. Ik vind hem een van de grootste talenten van Succes. Speelt niet alleen in dienst van het elftal, maar laat anderen beter spelen. Deze badmeester van de Venne komt er wel.
Over de Venne gesproken, wie zal deze naam toch verzonnen hebben Youri? Ja Youri je raad het al. Ooit in een ver verleden, toen 12 jaar oud en leerling op de Alvitlo. Als eerste ooit een spreekbeurt gehouden over frikadellen. En waarin meester Cornelissen de klas instormde en dacht dat er brand was. Maar dat kwam door het oude frituurvet wat veelvuldig gebruikt en niet verschoond werd. Toch een 8 gehaald, maar dat is niet zo moeilijk. Waar frikadellen bakken tot kunst verheven werd; bij de Familie Kuut op Oosterklief.
De achterhoede hebben we gehad en komen op het middenveld met Merijn Kok en die AZ’ers, de gebroeders de Koning, Stan en Stef. Oh die kleine Kokkie, dat nette manneke die we in ’t seizoen overgeheveld hebben van A1 naar het eerste. Maar wat is ie belangrijk in ’t eerste. De schakel tussen achter en voorhoede. Alleen nu nog die eindpass Merijn. Stan en Stef staan links en rechts van Merijn. Dan zullen jullie denken, waarom staan ze altijd in de basis? Nou dat is niet zo moeilijk uit te leggen. Dat moet van Sieme. Nu niet ontkennen hè Sieme! Stef “gevoelige” is de motor in het elftal en heeft met z’n linkerpoot een gave traptechniek. En is dan ook aangewezen door de trainer om alle penalty’s te nemen. Zo ook tegen Wieringerwaard dachten we, maar Stef vond toen dat Joppie hem maar moest nemen, goed voor zijn zelfvertrouwen. Eh Stef, voortaan zelf nemen! Stan Iniesta, de alleskunner, droomde dat ie zou scoren tegen DWB. Links en rechtsbenig, steekballetjes, en legt ballen op je stropdas. Stan wees zuinig op je lichaam, word sterker zodat je de 4de klasse aankunt.
Dan de voorhoede:
Metsie heeft zich weer helemaal terug geknokt in ’t elftal. Hij werd kampioen bij Gosse Bosma, werd kampioen bij John Hoekstra en nu weer. Hij heeft er een neusje voor. De laatste wedstrijden heeft ie niet mee kunnen doen in verband met ribblessure, opgelopen tegen Wiron. Dat zegt ie tenminste en nou geloof ik dat wel, omdat Metsie voor de wedstrijd druk voelt. Een enorme druk op darmen en ribben. Kijk als je op zaterdagavond een paar biertjes neemt plus daarop nog wat frikadelletjes dan krijg je natuurlijk een aardige chemisch mengsel. Dat er de volgende dag uit moet. Het is onbegrijpelijk dat er in veel kleedkamers nog een wc zit. Waar Metsie dan ook even een momentje rust pakt voordat ie de warming up doet.
Maikel Hoekstra heeft de looks en de bouw van een profvoetballer waar elke speler jaloers op zou zijn (behalve Jeroen Schuit). Door z’n ongelofelijke doorzettingsvermogen doet ie elke studie, en maakt hem ook bijna, nadruk op bijna, altijd af. Nu is deze Ronaldo weer te bewonderen bij De Harmonie, en nu niet voor de bar, maar erachter. Koppen is zijn handelsmerk, nog geleerd van Koos Kuut toen die assistent trainer van A1 was.
En dan Joppie, Joppie v den Esschert de spits van succes 1. Joppie is nooit alleen, want vader Ben gaat altijd mee. Het is altijd: Jop en Bennie, Ben en Jop, Joppie en Ben. Zo zijn er zelfs films naar ze vernoemd: The Good, the bad en Ben en Joppie, de Gladiators Joppie en Ben, 4 vuisten van Ben en Joppie, Ben en Joppie op de maan, Ben en Joppie in Tirol, deze was zelfs genomineerd voor een Oscar. Je hebt ook lekkernijen als: Ben en Joppie likijsjes, Ben en Joppie chips, Ben en Joppie saus en zo kunnen we nog wel even doorgaan maar we dwalen af. Jop kan meer, scoren en veel scoren. Deed 't in A1, deed 't in het tweede en nu in t eerste. Jop met zelfvertrouwen gaat de 4de klasse ook weer scoren en menige clubs zijn al bevreesd, alleen Jop geen penalty’s meer.
Volgend seizoen speelt Succes in de 4de klasse met teams als VZV, Schagen, DWOW, Geel Zwart, ZDH, DTS en misschien toch weer Wiron. Met Jan Loew als nieuwe trainer gaat Succes een mooie toekomst tegemoet. Ik doe een stapje terug, omdat ik al veel jongens 6 á 7 jaar train, en het is juist voor die gasten verfrissend om een nieuwe trainer te krijgen met nieuwe ideeën en andere praat.
Maar pijn doet het wel om die jonge honden te laten gaan.
Ik wil nog bedanken: bestuur, jeugdbestuur, supporters, sponsors, Corinne, Edwin Wittink, Jan Kuut, Rene Huijbers, Jan Buma en vooral Hans Steigstra die aan de basis stond van mijn trainerscarrière, John Hoekstra, Coen Wolthuizen, Lupko Wieringa. Bart de Kleine en Jeroen Kleimeer, spoedig herstellen en aansluiten. En dan vergeet ik er nog 1. Sieme de Koning. Die ik graag naar voren wil hebben. Ja Sieme, je bent 50 geworden, en dan komt de wijsheid en word je rustiger. En dat is maar goed ook, want anders krijg je het nog een keer aan je hart. Ook de kampioenswedstrijd tegen DWB liet je rustig over je heen komen. Na laatste fluitsignaal van de scheidsrechter gewoon handjes schudden, een glaasje champagne drinken, klein sigaartje opsteken. Zelfs bij de Harmonie heb ik je niet gehoord. Behalve in de kleedkamer, toen liet je je even gaan. Polonaise zingend Follow the Leader, daarna een striptease geven om vervolgens poedelnaakt onder de douche te gaan. Dan geniet je als trainer toch Sieme?
We hebben veel gesproken over Succes maar ook tijdens de autoritjes over AZ en Ajax, en dan lekker snarken als er weer één verloren had. Dat zijn momenten die je niet vergeet en wil ik je bedanken voor deze jaren.
Omdat je jarig bent geweest wil ik je toch alsnog een cadeau overhandigen. Ik weet zeker dat je het mooi vind, ik hoop dat het je maat is, en je mag hem bij Pieter Bregman inlijsten.
Ik eindig: Onze lieve kampioenen, zoals ik begonnen ben.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Actueel...
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Koningsdag 2024
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
20-04-2024 Match Bloemendagen en Doet & Ontmoet Waarland
20-04-2024 100 jaar Succes
20-04-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
20-04-2024 Uitslagen Skuuf An
(advertentie)
Occasions