Olympische winterspelen in Kapellehof
Uitgegeven op 25-02-2014 om 10:38  |  link  |  bewaar  |  print

De olympische winterspelen in Sochi waren bijna afgelopen, alleen de ploegen achtervolging voor de heren en de vrouwen stonden nog op het programma. Nog 2x de mogelijkheid om 2 gouden medailles te winnen, en natuurlijk hebben we dat gedaan.Maar niet alleen in het verre Sochi zijn ze erg sportief. De bewoners van zorgcentrum Kapellehof hebben laten zien dat je ook op oudere leeftijd mee kan doen aan een Olympische winterspelen sportdag. En ondanks dat er die middag Nederlands schaatsen op tv zou zijn, gingen de spelen voor de bewoners gewoon door.
Er waren totaal 6 verschillende onderdelen waar punten in te verdienen waren. Alle deelnemers werden onderverdeeld in groepjes, die tijdens de spelen werden bij gestaan door onze trouwe vrijwilligers. Voor elk onderdeel was er totaal 10 minuten de tijd om te spelen, daarna was het tijd om verder te gaan naar het volgende onderdeel. Op de olympische sportkaarten werden de punten bijgehouden.
Een van de onderdelen die op deze olympische winterspelen te vinden waren, was de toren van Sochi. Bij dit spel was het de bedoeling om zo veel mogelijk appels op elkaar te stapelen. Dit viel nog niet mee, want geen enkele appel is perfect rond. Toch werden hier al snel tactieken op verzonnen, en werden er aardig wat punten behaald.
Bij de wiebel schaats werd er een beroep gedaan op de concentratie en behendigheid., de uitdaging was om alle ballen in de gaten te krijgen door aan het speelbord te wiebelen. Maar al deed je het te snel of te hard, dan konden de ballen weer uit de gaten komen, en moest je weer opnieuw beginnen.
In het Holland Kapellehof House konden de olympische deelnemers bij komen onder het genot van warme chocolade melk en speculaas en was er de mogelijkheid om extra punten te verdienen door de juiste antwoorden op de sportquiz te geven.
Toen alle spelonderdelen gespeeld waren, konden alle deelnemers lekker uitrusten onder het genot van een advocaatje of een ander drankje. Ondertussen werden alle punten van de deelnemers bij elkaar opgeteld en was het tijd om de winnaars bekend te maken. Er waren totaal 4 prijzen te winnen. Goud, Zilver, brons en de pechvogel prijs. Want ja, je zal maar op 1/100ste verliezen. Om 16.00 uur zaten de winterspelen er op, en konden de bewoners weer terug keren naar hun appartement om daar de spelen in Soci verder te volgen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Kapel van Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...