Maedilon-VZV neemt revanche tegen ZAP
Uitgegeven op 02-02-2014 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Spanning en vechtlust maakten van de derby tussen Maedilon/VZV en ZAP een aantrekkelijk schouwspel. De thuisclub behaalde na een ruststand van 12-10 de overwinning: 28-23.

Maedilon/VZV kwam in de Derby tegen streekgenoot ZAP in de geheel en tot de laatste plaats gevulde Sporthal 't Zijveld goed uit de startblokken. Het massaal opgekomen publiek kreeg een bij vlagen mooie, maar vooral spannende wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen wilden tot het uiterste gaan om de wedstrijdpunten binnen te halen.
Doordat de keepsters van VZV en ZAP in goede doen verkeerden bleef het spannend. met uitschieters bij beide teams. De nog jonge talentvolle keepster van ZAP wist de meest onmogelijke ballen te stoppen. ZAP maakte het op de tweede plaats staande VZV nog danig moeilijk.
In de 2e minuut scoorde Riekie Singer de openingstreffer, waarna VZV met razendsnelle aanvallen en breaks de score wist op te voeren. Na 8 minuten was de thuisploeg al uitgelopen naar 6-0. ZAP liet in de volgende aanval hun eerste doelpunt in de wedstrijd noteren. ZAP begon beter in de wedstrijd te komen, al werd het nog wel 8-2
Het spelbeeld werd e raan VZV zijde bepaald niet beter op en ZAP knokte zich terug in de wedstrijd. Bij rust had ZAP dan ook de achterstand teruggebracht tot 12-10 en was er net als in de uitwedstrijd weer van alles mogelijk.

Direct na rust scoorde ZAP de aansluitingstreffer 12-11. Weer scoorde Singer, 13-11 voor VZV. Het werd 13-12. De thuisploeg leek te wankelen, maar VZV hervond zich. Binnen een aantal minuten werd ZAP weer op een grotere achterstand gezet. Lisanne Kolken bracht met een snelle uitbraak de 19-12 zelfs op het score bord.
utenZAP gaf zich zeker nog niet gewonnen en vocht voor wat ze waard was. Na 10 min. in de tweede helft was de achterstand alweer terug gebracht naar 20-16. Met een paar prachtige reflexen scoorde Albertine Abube 21-17. Keihard joeg ze de bal tegen de touwen. De volgende aanval kwam Riekie Singer vrij aan de cirkel, maar met een weergaloze redding keerde da ZAP doelvrouw deze vrije doelpoging van de VZV topscorer. De rebound werd echter wel door haar benut en ze scoorde haar 10e van de in totaal 13 doelpunten in deze wedstrijd, 22-17. Ook de 24-18 kwam op naam van Singer.
Met nog 10 minuten te gaan en een 2 minuten straf voor Linsey Perre stopte Janneke van Rijswijk op fabuleuze wijze nog een doelpoging van ZAP. In de volgende aanval was ze kansloos, 24-19 .
Met nog 4 minuten te spelen bij de stand 26-22 een break van Riekie Singer. Deze vrije doelpoging van de VZV topscorer belandde snoeihard op de paal. De rebound werd echter wel door haar benut 27-22.
ZAP scoorde nog wel de 27-23, maar het was Anniek Bruin die het laatste doelpunt in deze zeer vermakelijke wedstrijd voor haar rekening nam en de einduitslag op 28-23 bepaalde.
VZV heeft zich gerevancheerd van het verlies eerder in de competitie. Het verschil met koploper DSVD blijft na deze derby 1 punt met een aanzienlijk beter doelsaldo voor Maedilon/VZV.

Doelpunten: Riekie Singer 13, Linsey Perre 4, Anniek Bruin 3, Maaike Sneek 3, Liana Bleijendaal 2, Lisanne Kolken 1, Lotte Houtenbos 1, Albertine Abube 1.

de tribune was tot de laatste plaats bezet

Aanstaande woensdag 5 Februari speelt Maedilon/VZV de bekerwedstrijd tegen eredivisionist Hellas, de nummer 5 van de eredivisie. Aanvang 20.00 uur in Sporthal 't Zijveld.