Maedilon-VZV wint en blijft in race voor titel
Uitgegeven op 19-01-2014 om 23:47  |  link  |  bewaar  |  print

’t VELD - Maedilon/VZV heeft de tweede plaats stevig in handen genomen in de Tweede Divisie A. Het versloeg Succes/VOC 2 in de geheel gerenoveerde Sporthal Elzenhagen, het verschil met het op de derde plaats staande VOC bedraagt nu vijf punten.

Maedilon/VZV kwam in de beginfase moeizaam op gang. VOC kwam meteen op een 2-0 voorsprong, maar de meiden van coach Betty Plasmeyer namen vervolgens het heft in handen en zetten de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Na 8 minuten liet VOC echter de gelijkmaker noteren en toonde zich gelijkwaardig aan VZV. Het werd duidelijk, dat VOC zich zeker niet gewonnen zou geven en er ook nu iets extra’s nodig zou zijn om deze tegenstander te verslaan.
In het eerste kwart van de wedstrijd was het tempo bij VZV niet al te hoog. In die fase werd door VOC alles juist wel op snelheid uitgevoerd. Toch was het VZV, dat met enkele snelle aanvallen in de 15 de minuut een 6-9 voorsprong had opgebouwd. Het tempo bij VOC werd ook minder en beide teams kwamen zelfs circa 7 minuten niet meer tot scoren. Alleen VOC wist in die matige fase het net één keer te vinden. Het was nu VZV, dat opeens een enorme tempo versnelling toepaste en een 7-13 voorsprong wist te nemen. Het tempo ging daarna wat omlaag en de ruststand werd bij 11-15 bereikt.

In het begin van de tweede helft werd het tempo door beide teams flink op geschroefd. Toch werd er pas na 5 minuten voor het eerst door VOC uit een strafworp gescoord; 12-15. Daarna bracht VZV meteen de 12-16 op het scorebord. Maedilon/VZV raakte hierna door 2 keer een 2 minutenstraf danig in problemen. VOC kwam zelfs helemaal terug in de wedstrijd; 16-17.
De spanning was weer volledig terug en VOC wist de snelle uitbraak en break-outs van VZV te elimineren door na ieder aanval razendsnel terug in de verdediging te gaan.
VZV hield in die fase het koppie erbij en wist de voorsprong weer uitte bouwen en met nog 10 minuten te gaan stond er een 17-22 voorsprong op het scorebord.
Weer kwam VZV hierna in dubbel ondertal te staan, maar VOC wist hier nu slechts éénmaal van te profiteren. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 19-23 en wist VZV nog 3 keer te scoren. Daardoor prijkte er uiteindelijk toch een zeer verdiende 19-26 eindstand op het scorebord.

Doelpunten MAEDILON/VZV: Anniek Bruin 6, Riekie Singer 6, Liana Bleijendaal 4, Kim Jimmink 3, Maaike Sneek 2, Kim Groen 2, Lotte Houtenbos 2, Lisanne Kolken 1.