Maedilon VZV wint Regionale Bekerfinale tegen \'t Fortuin VVW.
Uitgegeven op 17-01-2014 om 14:41  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Maedilon/VZV heeft met duidelijke cijfers afstand genomen van 't Fortuin/VVW en zich geplaatst voor de bekerwedstrijden om de Nederlandse Handbalbeker.

In de beginfase had VZV totaal geen moeite met het ook in de top van de tweede divisie acterende VVW al ging het maken van doelpunten niet zoals ze gewend zijn in de redelijk goed gevulde Sporthal 't Zijveld.

Na 2 min. opende Lotte Houtenbos de score en in dezelfde minuut scoorde Riekie Singer de 2-0 voor VZV.

Het werd pas in de 8 ste min. 3-0 door de ook nu weer goed op schot zijnde Maaike Sneek en meteen erna tekende Rieki Singer voor de 4-0 .

In de 13 de min. zette Linsey Perre met een uitgekookt lobje de 7-0 op het score bord waar VVW nog steeds geen score had kunnen laten noteren.

Nadat de uitstekend keepende Janneke van Rijswijk eerst nog twee prima stops achter elkaar liet zien kwam VVW dan in de 16 de minuut ook tot scoren 7-1, en na 20 min scoorde Albertine Abube op fraaie wijze 9-2. Daarna verslapte de concentratie en werd het spelbeeld rommelig en kreeg VVW de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd, het werd zelfs nog 10-7 bij het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechtsters Borreqana en Dekker.

KLIK HIER voor heel veel handbalfoto's!

Direct na rust een pegel van Lisanne Kolken die via beide doelpalen geen doelpunt opleverde en VVW in de tegenaanval 10-8 kon laten noteren.

De wedstrijd leek weer helemaal open maar Maedilon/VZV verhoogde het tempo behoorlijk en kwam beter in de wedstrijd en door onder-meer break-outs van Lotte Houtenbos en Linsey Perre en een schitterende razendsnelle aanval door het midden werd de score opgevoerd en na 13 min. zette Liane Bleijendaal het team van Betty Plasmeyer zelfs op een riante 20-11 voorsprong.

De wedstrijd was gespeeld en met nog 1 min te gaan en een stand van 24-14 werd er beide teams nog 1 keer gescoord zodat de eindstand op 25-15 werd gebracht.

Een duidelijke en dik verdiende overwinning wat Maedilon/VZV een ronde verder in de beker bracht en er mogelijk tegen Eredivisie clubs gespeeld zou kunnen worden.

Doelpunten Maedilon/VZV: Riekie Singer 8, Maaike Sneek 6, Linsey Perre 5, Liane Bleijendaal 2, Lisanne Kolken 1, Kim Groen 1, Albertine Abube 1 en Lotte Houtenbos 1.