Doelpunten festijn in Sporthal 't Zijveld
Uitgegeven op 06-01-2014 om 15:07  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Maedilon/VZV – JMS/Hurry Up 46 – 13. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar hebben de Dames van Maedilon/VZV er wederom een doelpunten festijn van gemaakt. Tegen het op de negende plaats staande JMS/Hurry Up werd ook nu weer een recordscore bereikt. De meiden van Trainer/Coach Betty Plasmeyer scoorden maar liefst 46 keer en moesten zelf slechts 13 tegentreffers van de meiden uit Zwartemeer incasseren.

Klik voor veel meer foto's HIER

De eerste aanval was voor Hurry Up en leverde meteen de eerst tegentreffer op maar in de volgende tegenaanval maakte Maaike Sneek binnen de minuut alweer gelijk 1-1. VZV kon in de beginfase nog niet in hun vertrouwde spelritme komen. Wel was er een kleine voorsprong voor VZV en toen Liane Bleijendaal in de 5e min. vanuit de hoek vrij aan de cirkel met een enorme pegel de Harry Up keepster probeerde te passeren trof ze haar vol in het gezicht waarna ze geheel groggy op de vloer belande en deze wedstrijd niet meer voort kon zetten. Na die onderbreking haperde het spel van VZV en wist hun tegenstander in de 9e min. zelfs weer op gelijke hoogte te komen 5 – 5. Na ongeveer 15 minuten in de 1e helft bij de stand van 10 – 6 begon het bij VZV echter beter te draaien het werd nog wel 10 – 8 maar door twee doelpunten van Liane Bleijendaal een doelpunt van Lisanne Kolken en Dymphie Keesom gevolgd door twee prachtig afgemaakte breaks van Aniek Bruin werd de stand 16 – 8. In de nog resterende minuten voor het rustsignaal werd er nog twee keer gescoord waarvan één hele mooie van Albertine Abube , Ruststand 18 – 8.

Na rust stond er meteen weer een bijzonder gemotiveerd en wilskrachtig Meadilon/VZV die de meiden van Hurry Up bij vlagen finaal van vloer speelden, de verdediging stond als een huis en tien min. na rust was de voorsprong inmiddels uitgebouwd tot 30 – 11 door onder meer 4 doelpunten van VZV topscorer Riekie Singer. Halverwege de tweede helft een stand van 33 – 12 en was er nog steeds geen houden aan voor de Zwartemeerse Dames, de ene break na de andere break loepzuiver aangespeeld door de in uitstekende in vorm verkerende keepsters Janneke van Rijswijk en Amber Zomerdijk leverde deze wedstrijd ook weer de nodige doelpunten op. Maar liefst 17 breaks werden met een score afgerond van Rijswijk redde zelfs één keer fenomenaal en nog half liggend wist ze Lotte Houtenbos met een break te bereiken waardoor de stand op 37 – 12 werd gebracht. De doelpunten honger was nog steeds niet gestild met razendsnelle aanvallen ging VZV geconcentreerd verder en snakte hun tegenstander naar het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechters Hendriks en v.d. Linden die uiteindelijk met de stand van 46 – 13 werd bereikt. Opvallend was dat de concentratie tot het einde werd vastgehouden, en het hoge aantal doelpunten door de vele breaks en de meeste speelsters gescoord. Als Maedilon/VZV dit volgende week Zaterdagavond ook een vervolg kan geven wanneer koploper DSVD in 't Zijveld op bezoek komt zal de spanning in de Top van de Tweede Divisie weer volledig terug zijn en zullen de VZV favorieten de koploper door het gelijke spel tegen VOC tot op één punt zijn genaderd en staat ervoor iedereen die VZV een warm hart toedraagt weer een fantastisch competitie slot te wachten.

Doelpunten: Riekie Singer 8, Liane Bleijendaal 6, Lisanne Kolken 5, Lotte Houtenbos 5, Maaike Sneek 5, Albertine Abube 5, Linsey Perre 5, Anniek Bruin 4, Dymphie Keesom 2, Kim Groen 1.

Zaterdag 11 jan. Dames 2 VZV – KSV 1 aanvang 19.00 uur . En de Topper tegen de koploper Maedilon/VZV – DSVD aanvang 20.30 uur in Sporthal 't Zijveld.

Kom op tijd, het beloofd spannend en hartstikke druk te worden!