VZV verrast Con Zelo in derby
Uitgegeven op 18-11-2013 om 10:13  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - De wedstrijd VZV – Conzelo eindigde verrassend in winst voor de thuisploeg. Con Zelo dicteerde de eerste helft het spel tegen de thuisspelende buurvereniging VZV .

De VZV achterhoede met de sterk optredende Blijlevens deze wedstrijd in het doel, hadden hun handen meer dan vol tegen het constant aandringende Con Zelo.

Sporadisch kwam VZV aan aanvallen toe en een tegendoelpunt kon dan ook zowat niet uitblijven maar tot de 27 ste minuut wist VZV overeind te blijven.

Bij alweer een gevaarlijke aanval van Con Zelo dacht keeper Blijlevens het gevaar bij de achterlijn te kunnen keren, door een vreemde stuit veranderde de bal iets van richting

precies op de schietgrage voet van een tegenstander, in een reflex dacht hij alsnog de bal te kunnen begaan hierbij had hij echter ook de voet van de aanvaller te pakken .

Het leverde hem een gele kaart op en de bal ging terecht op de stip, Collin Post benutte dit buitenkansje feilloos en stuurde Blijlevens de verkeerde kant op en liet het net eindelijk voor de eerst keer bollen en wat achteraf ook de enige keer in deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd bleek te zijn. De overige kansen werden onbenut gelaten of onschadelijk gemaakt door de VZV goalie.

De tweede helft had VZV meer vat op het spel en kwam door de inbreng van een paar wissels ook beduidend meer aan aanvallen toe, aanvallen die zeker niet van de nodige gevaren waren ontbloot. Bij een prima voorzet van Roel Koenis kopte Niels Leegwater met een geweldige snoekduik de voorzet net voor zijn bewaker hard tegen de touwen , een wereldgoal wat de stand weer in evenwicht bracht 1 – 1.

VZV wist nu Con Zelo zowaar in de verdrukking te brengen en het was weer Koenis die de bal precies op maat terug legde op de snel inkomende Kevin Scholten die de bal snoeihard en onhoudbaar in de kruising joeg. Bij een volgende snelle uitbraak van de thuisploeg kon zijn tegenstander alleen middels een vervelende overtreding zijn opponent stuiten door hem tegen het gras te werken, wat hem een Rode kaart op leverde en Con Zelo de resterende minuten met een man minder verder moest.

Nog gaven de Waarlanders zich zeker niet gewonnen en met een man minder werd er zowaar nog een slot offensief ingezet, VZV werd zelfs zwaar onder druk gezet maar de tijd was te kort om alsnog de gelijkmaker te forceren.

VZV kwam als winnaar van deze enerverende wedstrijd te voorschijn door twee prima op maat gegeven voorzetten die beide op fenomenale wijze werden afgerond werd deze derby beslist.