Leen Hoep wint Wieringer biljarttoernooi
Uitgegeven op 20-10-2013 om 18:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het afgelopen weekeinde vond in Dorpshuis Hippo voor de 11e keer het Wieringer biljartkampioenschap in de spelsoort Libre plaats. Dit jaar met 40 deelnemers, van negen verschillende Wieringer biljartverenigingen, onderverdeeld in 10 poules. In een spannende finale won Leen Hoep van Piet Riedeman en daarmee de titel.

Leen Hoep aan stoot in zijn laatste serie in de finalepartij

Alle deelnemers speelden in de voorronde 3 partijen en de nummers 1 en de 6 beste nummers 2 gingen door naar de volgende ronde, welke op zondagmorgen om 10.00 uur startte.
De finalepartij ging zondagmiddag uiteindelijk tussen Piet Riedeman (die al voor de 3e keer in de finale stond) van bc Hippo en Leen Hoep van de Durpers. De partij ging tot 20-20 gelijk op. Toen maakte Leen Hoep met een serie van 9 caramboles de partij uit. Piet Riedeman kwam in de nastoot niet verder dan 2 caramboles. Zo werd Leen Hoep na 20 beurten de nieuwe Wieringer biljartkampioen. Hij mag deze titel tot oktober 2014 voeren.

De goed gevulde publieke tribune volgde de finalepartij op de voet

De meest verrassende deelnemer aan dit toernooi was Joost Slagboom (Blauwe Laken) geweest die drie dagen voor aanvang alsnog ingeschreven werd. Hij schopte het tot de 8ste finale. Sterk gespeeld werd er o.a. door ‘de Durpers’ speler Mijnie Korf, hij startte het toernooi met 42 te maken caramboles en moest voor de finalerondes 48 caramboles maken, hij strandde in de 8ste finale. Jaap Bregman (A.N.B.O.) behaalde in de ‘troostfinale’ op fraaie wijze de 3e plaats (23 caramboles in 17 beurten). Henk de Jonge behaalde de 4e plaats in de eindrangschikking. Ook ‘Hippo’ speler Gerard Heuvels en ‘Blauwe Laken’ speler Kees van Eekelen kwamen goed voor de dag, die hun moyenne voor de finaleronden danig opvijzelden. Er werd door twee vrouwen deelgenomen, Lillian Koppe (R.K.B.C.) en Mieke Bellis (West End). Beide haalden de volgende ronde niet.

De besten; v.l.n.r Henk de Jonge (4e), Leen Hoep (1e), Piet Riedeman (2e) en Jaap Bregman (3e)

Nog wat statistieken van dit weekeinde:
Over het gehele toernooi werden er 4427 caramboles, waarvan 132 door de vrouwelijke deelnemers, bijeen gestoten in 3010 beurten en het totaal aantal poedels kwam uit op 1326 (dit geeft een toernooimoyenne van 1,5). 208 Caramboles was het hoogste aantal in één partij in de wedstrijd tussen Henk Buijs (168) en de ook zeker niet onverdienstelijk spelende Arnold Schouten (40). Henk Buijs (Steeds Beter) scoorde in zijn partij de meeste caramboles: 168. De hoogst behaalde toernooiserie komt op naam van Henk Buijs met 63 caramboles.