Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 17-10-2013 om 07:33 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het meest gezonde nieuws komt uit Den Oever.
Gadus morhua ……weet u welke vis dat is?
De echte visliefhebbers weten het waarschijnlijk wel namelijk ....Kabeljauw!
Kabeljauw behoort tot de rondvissen en het is familie van de kabeljauwachtigen waar
ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Kabeljauw wordt
meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd. Kabeljauw vindt u bij ons in
zijn geheel op het ijs of als filet.
Vroeger mocht de benaming 'kabeljauw' pas gehanteerd worden als de vis een lengte
had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal.
De kleinere kabeljauw wordt 'gul' genoemd.
Het visvlees van de kabeljauw is stevig maar laat makkelijk los als de vis gaar is.
De smaak van kabeljauw is fijn en eindeloos te combineren.
Kabeljauw kan goed worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Kabeljauw wordt
vaak gebruikt voor klipvis (gezouten en gedroogde vis), stokvis
(gedroogde vis) en zoute vis (vis in pekel).
Wist u trouwens dat kibbeling oorspronkelijk gemaakt werd van de wangetje van de
kabeljauw? Het was vroeger een echte delicatesse, tegenwoordig kan
het gemaakt worden van verschillende witvissoorten.
Deze week is de kabeljauw 3 bij ons in de aanbieding, € 7.50 per kilo!
Kabeljauw 3 weegt ongeveer rond de 2 kilo per stuk en is hier (
http://www.versevis.nl/bestellen ) te bestellen per stuk.
Houdt u van griezelen en gruwelen? Noteer dan vrijdag 25 oktober in uw agenda! Het
centrum van Hippolytushoef wordt van 14.00 uur 's middags tot 22.00
uur 's avonds weer omgetoverd tot 'spookstad'. Voor de 26e keer houden
angstaanjagende figuren het dorp in hun greep tijdens de Halloweenmarkt. Zeker
de moeite waard om eens een kijkje te nemen!
Tot zaterdag!!