Ron Looijesteijn 2x in de punten op Assen
Uitgegeven op 14-10-2013 om 10:27  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - De laatste wedstrijd van het seizoen moest het team van Ron Looijesteijn om budgettaire redenen bijna aan zich voorbij laten gaan, maar dankzij de inbreng van een aantal enthousiaste mensen hebben ze toch deel kunnen nemen! Er stond een dubbele wedstrijd op Assen op de kalender, welke met een 14e en 11e plek zijn gefinisht.

De eerste kwalificatie ving aan met een natte baan. Het regende echter niet meer. Wanneer er regenbanden gemonteerd zouden worden, zouden deze met een paar ronden kapot zijn. Het team besloot dit niet te doen en te gokken op de tweede kwalificatie. In deze tweede kwalificatie waren er soortgelijk omstandigheden, maar de baan was al iets droger. Ron deed op de natte stukken uiterst voorzichtig en ging op het droge gedeelte van de baan een stuk sneller. Dit resulteerde in een 5e tijd! Een mooie startpositie voor de races op zondag.

Foto Monique Baptist

De wedstrijd op zondag begon Ron met een goede start, maar hij moest gaandeweg de wedstrijd wel wat posities toegeven (iets wat vooraf ook wel was ingecalculeerd).
Ron over de 1e wedstrijd: ,,Ik had een goede start en ging als 3e de eerste bocht in. Lang kon ik dit niet volhouden want in de Strubben (de langzaamste en eerste linker bocht van het circuit) werd ik al bijna van de motor geworpen! Na 3 ronden merkte ik al dat de achterband slecht werd, zowel door de lage asfalt temperatuur als door mijn rijstijl: ik probeerde uit alle macht de coureurs die mij inhaalde bij te houden en vergde hierbij op een verkeerde manier veel van de banden.’’
Als 11e werd de finish gepasseerd, wat toch 5 punten oplevert voor het kampioenschap.

De tweede race mocht er wederom van de 5e plek gestart worden, maar deze keer kwam Ron minder goed weg en verloor zelfs posities in plaats van dat hij ze won. Direct in de eerste ronde kwam een groepje hem voorbij, iets wat in de 1e wedstrijd langer duurde.
Ron: ,,Jammer van de start en van de eerste 2 ronden. Ik was niet alert en agressief genoeg in de openingsfase. Dit kostte direct veel plaatsen die ik niet meer goed kon maken.’’ Dit keer werd er als 14e gefinisht.

Voor aanvang van de wedstrijd wisten wij al dat de 5e plek niet haalbaar zou zijn. In beide wedstrijden reden er 3 gast coureurs (waarvan 2 EK-deelnemers) mee. Met het oog daarop kunnen we met beide resultaten tevreden zijn.