Klieftstraat Postduiven Mekka van Wieringen
Uitgegeven op 26-05-2013 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Donderdag was het dan eindelijk inkorven voor de eerste Klassieker van het jaar het prachtige Orleans gelegen net onder Parijs. Al weken kijken de liefhebbers uit naar deze vlucht. Maar 11 postduivenhouders van Wieringer Expresse durfden de stijd met elkaar aan te gaan. Alexander de Groot & Zn klokten de snelste duif.

In totaal werden er 126 duiven ingekorfd. Een laag aantal voor de club maar omwille van de slechte weersverwachting hielden enkele liefhebbers hun duiven in. Het seizoen is nog lang. De duiven waren amper onderweg of er werd bekend gemaakt dat de duiven 200 km minder hoefden te vliegen. Vanwege het weer werd door de verantwoordelijke lossingscommissie besloten naar het noordelijk gelegen Morlincourt te gaan een vlucht van toch nog 400 km van Weringen.
Zaterdag werden de duiven al vroeg in vrijheid gesteld om 8.30 uur werd de wagen opengetrokken en konden de duiven aan de bak met een NW5 op de kop. Om 14.17 uur precies dook de 649 van Alexander de Groote & Zn op de klep dit na een indrukwekkende duikvlucht. De snelheid was 1138 mm ca 67 km p/u. Kees Stoepker was tevens op de aanwezig op de afspraak en klokte keurig de tweede duif van de vereniging. De vliegende visserman Simon Boersen completeerde het podium deze week met een derde plaats. Net als vorige week was het Dick Letter die de deur dichtdeed om 15.13.47 uur klokte hij de laatse prijsduif. Het verloop wa traag vanwege de tegenwind. Opmerkelijk deze vlucht de 100 % score van Sjouke Jorna en Ben Reuvers beide zware fondspelers die vanwege het slechte weer beide een plaagstootje inkorfden. Missie geslaagd dus. Nandor klokte er drie van de vier ook netjes.


Richard Spier heeft er zin in

Verdere voorlopige uitslagen: Klik hier.

Vrijdag was het inkorven voor de vijfde vitesse vlucht vanaf het Belgische Nijvel ca 265 km. Door 10 leden werden 148 duiven ingemand. Verder kwam duiven buurman Jan Meilink nog enige duiven van zoon Stefan inkorven zodat het totaal uitkwam op 151 duiven. Tijdens het inkorven werd aan Jan Meilink gevraagd waarom hij niet in Slootdorp moest inkorven. Na enige aarzelen kwam het hoge woord eruit. Stefan wilde deze week bij “de kampioen” van Jaap Engel in de mand Jan was welkom. Nou dat er meer leden met die gedachte liepen was duidelijk. Het was een drukte van belang. Wat zij niet wisten. Jaap Engel had de bui al zien hangen en hield zijn kampioen thuis! Lifters genoeg maar niet deze week. Na zijn pragtige overwinning van vorige week werd hij nog maar een keer gehuldigd in de club.
Zaterdag werden de duiven om 9.30 uur gelost uiteraard ook met een NW5 op de kop. Het was geen toeval meer dat het wederom Alexander de Groote & Zn was die met de eer ging strijken. Om 13.18.38 uur klokte hij de eerste van de club. Henk Tigchelaar klokte de Boersen Brothers vlak achter elkaar de 684 was net iets sneller en werd keurig tweede. Nandor Hartog met wederom een prima serie klokte de derde duif en completeerde het podium. Sjouke Jorna klokte de laatste prijsduif om 13.44.12 uur. Ondanks de tegenwind en slechte weersvoorspellingen waren bij het afslaan alle duiven thuis zodat een ieder opgelucht adem kon halen.

Verdere voorlopige uitslagen: Klik hier.

In de club werden de prijzen uitgerijkt en uiteraard vooruitgekeken naar de volgende vluchten. Een zekerheid is volgens Henk Werkhoven dat je op de Klieftstraat moet wonen anders ben je op voorhand kansloos een eerste te spelen. Henk Tigchelaar en Nandor Hartog waren het daar natuurlijk niet mee eens en kunnen niet wachten op de laatste vitesse vlucht. Op de vraag van Dick aan Alexander wanneer hij dan op vakantie gaat kreeg hij vlot antwoord. Volgende week doe ik mee aan Alpe d’HuZes en ben er dus volgende week niet. Ha dat biedt mogelijkheden. Donderdag inkorven voor de tweede midfondvlucht vanaf het Franse Soissons.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: