VZV stunt bijna maar grijpt naast de titel
Uitgegeven op 08-04-2013 om 16:54  |  link  |  bewaar  |  print

HEETEN - Maedilon/VZV heeft in een spannende wedstrjd tegen Nieuw-Heeten haar titelaspiraties niet kunne waarmaken. De wedstrijd tegen de koploper werd verloren.

In de beginfase van de wedstrijd kwam Maedilon/VZV verrassend sterk uit de startblokken.
Met snelle gevarieerde aanvallen kreeg de lijstaanvoerder het zwaar te verduren en VZV leek voor een daverende verrassing te gaan zorgen in de stampvolle sporthal Sprengendal nu nog de thuishal van de handbal trots uit Heeten die net als VZV ook de zelfde ambitie heeft, om ook zelf een eigen nieuwe Sporthal te willen bouwen waar ze volgend seizoen in de eerste divisie al gebruik van willen maken.
In die fase kwamen vooral de opvallend veel aanwezige VZV supporters volledig aan hun trekken en wisten de dames van VZV zonder de nog steeds geblesseerde Selina Bruin meteen al een behoorlijk voorspong op te bouwen. Maar naarmate de eerste wedstrijd helft vorderde en VZV hun eerste tijdstraf in de overigens bijzonder sportief gespeelde wedstrijd moest incasseren, kreeg de thuisploeg meer vat op de tot dan perfect geoliede VZV machine en wist zelfs voor rust de achterstand terug te brengen tot twee doelpunten verschil 11-13.
Na de thee waren de rollen omgedraaid en kwam Nieuw-Heeten sterk terug mede door een nog net voor rust onnodig opgelopen tijdstraf waar ze uitstekend gebruik van wisten te maken en zelfs voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong kwamen. De spanning was te snijden en Nieuw- Heeten had in deze fase de wedstrijd beter onder controle, VZV moest nu de achterstand die soms opliep naar drie doelpunten proberen weg te werken. In de bloedstollende slotfase waarin Janneke van Rijswijk nog een strafworp stopte van de uitblinkende en topscorer Nancy Gerritsen bleef Nieuw Heeten aan de goede kant van de score en kon er samen met het massale uitzinnige publiek door de thuisploeg feest worden gevierd en moest alles wat VZV een warm hard toedraagt enigszins teleurgesteld de verre terugreis ondergaan.

Toch heeft het jonge team van Maedilon/VZV deze competitie een geweldig prestatie geleverd als de talenten van Betty Plasmeier niet onnodig enkele punten had laten liggen had VZV zelfs de titel zelf mogelijk kunnen binnen halen. Als het talentvolle team volgend seizoen geen of weinig veranderingen ondergaat kunnen ze wellicht zelfs ook weer een gooi doen naar de titel.

Zaterdag 13 April spelen de dames van Meadilon/VZV hun laatste thuiswedstrijd tegen De Lutte; ook nu om 20.30 uur in Sporthal ‘t Zijveld.