Wiron geeft wedstrijd tegen hekkensluiter weg
Uitgegeven op 07-04-2013 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft tegen hekkensluiter Kaagvogels de punten weg gegeven. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers de enige goal van de wedstrijd. Die eindigde daarom in een voor de thuisploeg teleurstellende 0 - 1.

Wiron was gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg schiep in de eerste helft meer doelrijpe kansen. De bezoekers kwamen doorgaans niet verder dan afstandsschoten, die nauwelijks gevaar opleverden. Thijmen Dekker was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn inzet gestopt door de doelman van Kaagvogels. De bezoekers kregen na een half uur de eerste doelrijpe kans, maar Dennis Veldhuis was attent en stopte het schot met zijn been.

Robin Meilink lijkt op weg naar de openingstreffer, maar hij miste de uitgelezen kans - foto Reyer Zwart

De thuisploeg voerde de druk in de tweede helft op, maar het ontbrak aan scherpte. Een kopbal werd ternauwernood door de knie van een verdediger van Kaagvogels van de doellijn gehaald. Even later kreeg Robin Meilink een niet te missen kans. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd, maar hij schoot de rebound vervolgens hoog over het doel. Het wachten was op een treffer, maar die kwam er vooral door veel slordigheden niet. Één van die slordigheden leidde een snelle uitbraak van Kaagvogels in. De verdediging van Wiron dekte onvoldoende en Remy van der Dunnen kreeg alle ruimte om uit te halen. Hij aarzelde niet en tekende de 0 - 1 aan. Wiron ging in de resterende 20 minuten op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in te scoren.

Chaos in de Wironverdediging leidde tot de enige goals van de voet van Remy van der Dunnen - foto Reyer Zwart