Wiron en Succes delen de punten
Uitgegeven op 01-04-2013 om 16:43  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De eilandderby tussen Wiron en Succes was geen hoogstaande, maar alleszins spannend treffen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Jop van den Esschert en Stefan Veldhuis scoorden beiden twee maal.

2-1 door Stefan, onhoudbaar voor Martijn Lont.

Zo’n driehonderd toeschouwers uit Den Oever en Hippolytushoef hadden op het Wironterrein een plaatsje in de zon gezocht voor de derby tussen Wiron en Succes. Zoals het een derby betaamt, werd er fel, maar sportief gestreden. Succes had een veldoverwicht. Wiron speelde vooral lange ballen op de eenzame spits Stefan Veldhuis, die weinig gevaar opleverden. Halverwege de eerste helft kwam Succes verdiend op voorsprong. Jop van den Esschert nam de bal uit een vrije trap op de slof, 1-0. Nog in dezelfde minuut kwam Wiron op gelijke hoogte, toen Stefan Veldhuis profiteerde van een foutje van de Succesdoelman. Vanaf dat moment kwam de thuisclub wat vaker in de buurt van het doel van de tegenstander. Tien minuten na de gelijkmaker was Stefan Veldhuis, topscorer van Wiron, opnieuw succesvol, 2-1.

1-1 door Stefan.

Na rust ging Succes op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Dat leidde tot een aantal kansen, maar het ontbrak de aanvallers aan scherpte. Wiron kwam van tijd tot tijd gevaarlijk uit, maar wist de kansen evenmin te verzilveren. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het eindelijk raak voor de bezoekers. Een inzet van Jop van den Esschert werd in eerste instantie gekeerd door doelman Dennis Veldhuis. De Successpits wist echter zijn hoofd nog tegen de bal te krijgen en tekende 2-2 aan.
Beide elftallen bleven tot het einde strijden voor de overwinning. In de laatste seconden ging een schot van Stefan Veldhuis rakelings naast. Onmiddellijk daarna floot de scheidsrechter af en stond de eindstand 2-2 op het nieuwe elektronische scorebord van Wiron. De thuisclub mocht gezien de krachtsverhoudingen in het veld tevreden zijn met het gelijkspel. Voor Succes, dat nog in de race is voor het kampioenschap, betekende het kostbaar puntenverlies.

Het neieuwe scorebord is gesponsord door Autobedrijf Klein en café Tante Pietje.
Wiron is de sponsoren erg dankbaar hiervoor.

0-1 Jop opent de score,

Jop kopt de 2-2 binnen, een eindstand waar men mee kon leven.

Pijnlijk moment voor de zojuist ingevallen Jansma.