Koken met Magda; Lentestamppot met veldslaUitgegeven op 28-02-2013 om 09:10 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Van de week zijn we weer eens de keuken ingedoken met kokkin Magda. Uiteraard zijn de vaste keukenhulp Wijb en fotograaf Henk-Jan er weer bij. Vandaag een lekkere stamppot met veldsla en lenteui.
Voor deze aflevering waren wij te gast bij Magda Kuipers thuis in haar knusse maar zeer goed uitgeruste keuken.
Stamppotje met een slavink. Eenvoudig en heerlijk!
Lente stamppot met veldsla (ca. 4 pers.)
250 gram veldsla
1 bos lente-uitjes in ringetjes
1 kleine gesnipperde ui
100 gram spekreepjes
750 gram aardappelen of
1 doosje aardappelpuree voor stamppot
2 tl grove mosterd
4 slavinken
Wijb snijdt de ingrediënten fijn.
Als de aardappels op het vuur staan bak je alvast de slavinken (of de gehaktballen).
Eerst de spekjes bakken, daarna de fijne ui.
Bak het spek en haal de reepjes, als ze krokant zijn, uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de ui goudbruin.
Maak de puree van gekookte aardappelen of kant en klaar uit het doosje.
Roer de mosterd, sla, lenteui, spekjes en ui door de puree en warm het geheel nog even door.
Lekker met een slavink of gehaktbal.
Aardappelen afgieten en stampen. Spek en ui er eerst bij.
De smaakmakers erbij, waaronder echte 'Manne' (dit zei Trijn Luijt altijd) mosterd!
Lente-ui er doorheen roeren.
Als laatste de schoongewassen veldsla.
Wat is er lekkerder dan een schepje bakboter....?
Aan tafel, eet smakelijk! Met dank aan Magda Kuipers en Wijb Poortman. Fotografie Henk-Jan Wittink (behalve deze, die heeft Wijb gemaakt).
Klik hier voor meer info over kokkin Magda Kuipers