VZV wint ruim maar niet echt overtuigend
Uitgegeven op 03-02-2013 om 23:52  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - VZV wist de uitwedstrijd tegen BDC uit Soest wel met ruime cijfers (20-33) te winnen, maar echt overtuigend was het bepaald niet. BDC, dat zich in de onderste regionen bevindY en vecht tegen degradatie gaf zich niet zonder meer gewonnen.

In de begin fase ging wedstrijd gelijk op. Na negen minuten was de stand 5-6 in het voordeel van VZV. Maedilon/V.Z.V. had vooral moeite met de soms ellenlange aanvallen van BDC, wat het tempo vaak flink uit de wedstrijd haalde. Ook het stevige verweer in de defensie van de Soesters werkte niet echt in het voordeel.

Riekie Singer in actie in de thuiswedstrijd tegen BDC - nu goed voor 10 doelpunten

VZV miste vandaag Selina Bruin, die vanwege een vervelende schouderblessure voorlopig niet meer in actie zal komen. Zij had in B juniore Kim Jimmink, die vandaag haar debuut mocht maken, een prima vervanger. Zij scoorde drie keer en met de 6-10 en de 6-11 wist de debutante op prachtige wijze het eerste gaatje te bewerkstelligen. Daarna brak er even een mindere fase aan voor V.Z.V. Het duurde tot de 21ste minuut tot er weer middels een strafworp een doelpunt aan het totaal kon worden toegevoegd, BDC wist in die fase ook maar 1 keer te scoren 7-12. De laatste 9 minuten werd er een 9-16 ruststand bereikt.

Albertine Abube in actie in de thuiswedstrijd tegen BDC - nu goed voor 5 doelpunten

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Een hevig zoekend Maedilon/V.Z.V., dat middels 11-17, 13-18 en 14-20 tot de 12de minuut het zich vaak onnodig moeilijk maakte. Het team had nog steeds moeite met het 'stugge' verweer van de gastvrouwen. Ineens ging de knop even om en wist VZV op hoog tempo uit te lopen naar 16-29. In de laatste 15 minuten kreeg de wedstrijd soms een wat 'grimmiger' karakter, maar onsportief werd het zeker niet. Echt spannend werd het natuurlijk ook niet meer, Maedilon/V.Z.V.wist beheerst de laatste minuten uit te spelen naar een 20-33 eindstand.

Selinan Bruin kampt met een vervelende schouderblessure

Gelukkig hebben de Dames van Maedilon/V.Z.V. nu een weekendje vrij zodat iedereen kan herstellen om op zaterdag 16 Februari voor de thuiswedstrijd tegen VOC 2 weer hersteld te zijn. Ook die wedstrijd wordt zoals gewoonlijk om 20.30 u in Sporthal 't Zijveld gespeeld.