Boel Skik viert dubbel feest
Uitgegeven op 10-11-2012 om 19:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Jeu de boulesvereniging Boel Skik 92 had zaterdag een boel schik. De vereniging bestaat twintig jaar en opende haar nieuwe jeu de boulesbanen op het Wironterrein. Voorzitter Chris Lont mocht evenals twintig jaar geleden de eerste boule op de nieuwe banen werpen.

Het was een drukte van belang in de kantine van Boel Skik bij de opening van het nieuwe jeu de boules op het Wironterrein. De gasten, onder wie wethouder Jan Steven van Dijk en leden van zusterverenigingen, werden welkom geheten met koffie en gebak. De kantine kon de grote toeloop niet aan. Gelukkig was het droog en de deuren naar het terras werden wijd open gezet. Na een kort openingswoord door voorzitter Chris Lont schetste secretaresse Adrie Lont in het kort de geschiedenis van de vereniging.


Er was koffie met gebak in de kantine; ook het terras was tot de laatste plaats bezet

Chris Lont richtte Boel Skik twintig jaar geleden op. Naast de banen van tennisvereniging De Vlieter werden banen voor de jeu de boulers aangelegd. Deze moeten nu wijken voor de nieuwe brede school in Den Oever. Boel Skik verhuisde samen met De Vlieter naar het Wironterrein. Daar liggen nu tien nieuwe banen.
,,De bedoeling was, dat wij gebruik zouden maken van de kantine van Wiron,’’ vertelde Adrie Lont. ,,Daar waren wij niet zo blij mee en mede dankzij oud wethouder Jacques de Waal mochten wij een blokhut bouwen en kregen zo een eigen kantine. Nu zijn we klaar en kunnen we trots zijn!’’
Voorzitter Chris Lont opende de nieuwe banen officieel. ,,De oude banen zijn gecremeerd en daarom strooi ik eerst de as uit op de nieuwe.’’ Die ‘as’ bestond uit een zakje grind van de oude banen.


Voorzitter Chris Lont strooit de ‘as’ van de oude jeu de boulesbanen uit

De oprichter van de vereniging, die sinds kort ook de voorzittershamer ter hand heeft genomen, verrichtte de opening door evenals twintig jaar geleden de eerste boule te gooien.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boulesbond. De boulers nemen deel aan een bondscompetitie in de regio. Daarnaast hebben de boulers van Boel-Skik veel uitwisselingen met jeu de boulesverenigingen in de buurt, o.a. Anna Pauwlona, Wieringerwaard en Texel. Deze gastmiddagen gaan op vriendschappelijke basis en geven veel gezelligheid.
Momenteel telt de vereniging 42 leden. Ook Boel Skik heeft te maken met vergrijzing. Jonge leden zijn dan ook van harte welkom.


Boel Skik heeft al een sponsor (ziet u wie dat is?) en is op zoek naar meer

Het twintigjarig jubileum wordt gevierd bij het openingstoernooi in het voorjaar 2013. Twintig jaar geleden bij de oprichting waren de banen nog niet klaar.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions