ZeeVers visnieuws vanuit Den OeverUitgegeven op 09-11-2012 om 06:29 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - ZeeVers visnieuws vanuit Den Oever
Beste visliefhebber,
Sinds vorige week is Wouter Klootwijk weer elke week te zien met zijn programma "De Wilde Keuken". De 1e aflevering ging over het drogen van vis, zoals het drogen van schar op Wieringen ook nog veel gebeurd. Hieronder een vooraankondiging op de website van "De Wilde Keuken".
Ver voor de uitvinding van de koelkast wisten vissers hoe vissen boven water langer goed blijven dan een dag, een week, een jaar en nog langer zelfs. Ze hingen vissen aan een waslijn en lieten de wind het werk doen. Drogen. Het gebeurt nog altijd, de beroemdste gedroogde vis is de kabeljauw die stokvis is gaan heten. De kok van De Wilde Keuken doet een merkwaardige ontdekking. Het mag helemaal niet van de regering, vis drogen in de wind.
Heeft u deze aflevering gemist?Via www.wildekeuken.nl kunt u de afleveringen terug kijken!
Mensen die wekelijks gebakken of gekookte vis eten beschermen de gezondheid van hun hersenen. Onderzoek laat zien dat het de kans op het ontwikkelen van milde geheugenproblemen en Alzheimer verkleint. Omdat er nog veel onderzoek nodig is, zijn deze week veel vrijwilligers op pad gegaan om te collecteren voor Alzheimer Nederland. Mocht u ze gemist hebben en wilt u Alzheimer Nederland wel graag steunen in hun werk, dan staat er morgen ook nog een collectebus bij de kassa. Namens Alzheimer Nederland alvast bedankt!
En om af te sluiten hebben we nog een leuke tip voor een uitje op zondag. Dan is de eerste Slow Food markt in Noord-Holland Noord georganiseerd door Slow Food West friesland en ommelanden vindt dan plaats in hartje Bergen. Een speciale najaarsmarkt waar slow food producenten uit heel Noord-Holland hun heerlijke seizoensproducten zullen aanbieden.
En omdat het die dag Sint Maarten is staat de markt natuurlijk in het teken van dit gezellige kinderfeest. Zo zijn er verschillende activiteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Ze gaan pompoenen uithollen en versieren en testen je smaakontwikkeling tijdens de blind proefworkshop, ze poffen kastanjes en maken heerlijk verse pepernoten. De markt zal plaatsvinden in hartje Bergen NH, op het terrein van de Ruïnekerk van 13.30 tot 17.30.
Dat was het weer voor deze week, dan rest ons alleen nog het assortiment voor morgen!
Dat zal bestaan uit Tong, Tarbot, Griet, Zeeduivel, Kabeljauw, Wijting, Rode Poon, Krabbenpoten, Leng, Langoustines, Schol, Schar, Inktvis, Garnalen, Mosselen, Jakobsschelpen, Venusschelpen, Scheermessen en Oesters!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486
Twitter @Zeevers
www.facebook.nl/ZeeVerseVismarkt