ZVV Succes 1 pakt eindelijk weer 3 punten
Uitgegeven op 20-11-2021 om 12:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het 1e elftal van de zaalvoetballers van Succes Smid/Tante Pietje wist na 2 nederlagen weer eens 3 punten te pakken. In de eigen Wieringer hal had de tegenstander uit Schagen, Sparta '67 2, niets in te brengen; uitslag; 5-1.

ZVV Succes, dat het al weken zonder aanvalsduo Schouwenaar en Veldhuis moest doen, kon eindelijk weer eens beschikken over dit droomkoppel. Helaas was er de absentie van compagnon aanvaller J. Meijer (ziek) en de al langer afwezige Spaans, die helaas door werk dit maal niet aanwezig kon zijn.

De Wieringers begonnen goed aan de wedstrijd en binnen 1 minuut was het Schouwenaar die de bal op de paal schoot. Die paal werd gedurende de wedstrijd minimaal 7 keer gevonden en ook de keeper van Sparta '67 was een grote sta-in-de-weg.
Uiteindelijk kon de verdiende voorsprong niet uitblijven. Het was aanvoerder Schouwenaar die de 1-0 tegen de touwen schoot. Wat overigens ook de ruststand was.
In de rust werd besproken, 'Wat te doen de 2e helft'? Het antwoord was duidelijk; doorgaan, op dezelfde voet!

Dit gebeurde dan ook. Succes speelde zeker niet goed, sterker nog, het was erg matig deze avond, maar de tegenstander had gewoon niet de kwaliteit om Succes pijn te doen. Het was Veldhuis die de 2-0 binnen ramde. Nadat hij in zijn eentje al 4x de paal had geraakt was het eindelijk raak voor hem.
Ver in de 2e helft kwam Sparta '67 eens tot een aanval, wat uiteindelijk tot een schot op goal richting keeper Poepjes leidde, het was verdediger Meilink die de bal op zijn hand kreeg, volgens Sparta hands, alleen scheidsrechter Smit, die overigens weer een prima pot floot zag er geen overtreding in. Dit leidde tot frustratie richting de scheidsrechter aan de kant van Sparta, waar Smit niet van gediend was en trok een gele kaart. Succes benutte de 'man-meer-situatie' binnen 1 minuut. Het was Veldhuis die zijn 2e van de avond mocht aantekenen en zo de 3-0 op het scorebord zette, na een assist van Mark Meijer, die een prima pot speelde en ook zeker een doelpunt verdiende. Helaas mocht dit niet zo zijn voor hem.

Zoals vaker in de zaal is de heilige 0 houden een grote uitdaging. Vanavond was het zeker een moment er voor geweest, alleen moest keeper Poepjes toch 1 keer vissen, 8 minuten voor tijd schoot Sparta de 3-1 binnen. Niet veel later was het Meilink na een goede actie die de bal terug trok vanaf de achterlijn en zo Schouwenaar bediende, 4-1. De laatste goal was voor Meilink, die zijn matige optreden beloonde met een fraaie goal. Nadat hij de bal van Veldhuis kreeg (die ook niet in de wedstrijd zat) en zichzelf vrij speelde, ramde hij de bal met zijn linker snoei hard in de kruising, 5-1.

Dit betekende een makkelijke overwinning voor Succes en zo klom het op naar een 5e plaats in de hoofdklasse. Volgende week mag het aantreden tegen Salao uit Schagen in de Groeneweghal. Het zal beter moeten willen zij daar ook de 3 punten mee nemen naar het mooie Wieringen.

Opstelling: Keeper: Poepjes; Verdediging: de Vries, M. Meijer en Meilink; Aanval: Schouwenaar (c), Veldhuis en de Haan