Koken met Magda, balletjespanUitgegeven op 08-11-2012 om 08:28 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Onze kookrubriek met Magda Kuipers. Vandaag een favoriet gerecht van haar vaste keukenhulp en proefkonijn Wijbrand Poortman; 'Balletjespan'.
Ook nu mochten wij weer gebruik maken van de keuken van Restaurant 'T Plein in Hippolytushoef. In dit restaurant staan overigens grote lekkere veranderingen op stapel, hierover later meer!
Deze keer een makkelijk gerecht die je in één pannetje bereidt.
Balletjespan
500 gram aangemaakt gehakt, balletjes van draaien
30 gram boter
100 gram gerookte spekblokjes
750 gram wortelballetjes
750 gram krielaardappeltjes
3 eetlepels zilveruitjes
1/8 liter slagroom
1 el mosterd
zout en peper
uiteraard eerst naar de DEKA om boodschappen.
Hierna kan Wijbrand aan de slag. Hij moet eerst zijn kleine balletjes draaien.
Zijn dat geen lekkere balletjes? Met spekjes aanbraden in de pan.
Boter in de pan en daar de spekblokjes in uitbakken. Spek uit de pan nemen en in achter gebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin bakken. Wortel en aardappel en een kopje warm water toevoegen en in 20 minuten gaar stoven. Dan de zilveruitjes, mosterd en slagroom toevoegen en op smaak maken met peper en zout, evt. nog binden met allesbinder. Als laatste de spekjes er over strooien.
Na het braden de andere ingrediënten erbij.
Als laatste de room.
Et voila.......... Klaar, lekker en makkelijk een éénpansgerecht.
En dat moet natuurlijk geproefd worden.
Zie ook:
http://kokenmetmagda.webs.com/