Tonegido in tweede helft ruim langs zwak Blokker
Uitgegeven op 27-10-2012 om 22:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Blokkers hield het maar één helft bij, daarna liepen de heren Tonegido uit naar een klinkende overwinning.

Tonegido/Kleine Sluis had zichzelf iets te bewijzen na de mislukte clash tegen VZV. Tegen HV Blokker moest de thuisploeg weer wat recht zetten. Na een wat stroeve eerste helft met maar een klein verschil 14-12, was de thuisploeg in het tweede bedrijf veel te sterk voor het zwakke Blokker en kreeg de handjes veelvuldig op elkaar vanaf de goed gevulde tribune 27-23.

Na een snelle start 2-0 ging het vooralsnog niet zoals coach Meinte Boersma zich had voorgesteld De thuisploeg deed niet veel fout maar dat deden de gasten ook niet. Door Tonegido/Kleine Sluis niet vol gas ging bleven de gasten in het spoor en konden zo tot aan de thee mee komen met het combinatie team uit Hollands Kroon. De ruststand was een mager 15- 12 voorsprong voor de thuisploeg.

Na de wissel werd er direct van uit een ander vaatje getapt, met meer snelheid en overtuigen, en mede door de slappe fase van de tegenstander, kon er snel een verdienstelijke voorsprong worden opgebouwd 20 -14. Tonegido/Kleine Sluis bleef defensief verdedigen in een vaste 6-0 formatie. Dit bleek een uiterst effectieve formatie want Blokker kon weinig ruimte vinden en met een versnelling hoger geschakeld was het de thuisploeg die veelvuldig met een break out de doelman wist te verschalken. Voor Blokker was het het na 20 minuten handbal niets anders meer dan de schade te beperken. Mede door het af en toe onervaren afronden van de jonge spelers in de thuisploeg werk de magische grens van 40 niet bereikt. Toch was iedereen tevreden, iedereen wist te scoren en er waren goede aanvallen laten zien. Volgende week tegen VLC zal het niet zo gemakkelijk gaan. Tegen de ervaren en fysiek sterke tegenstander zal een andere tactiek moeten worden toegepast.

Nathan Krom 7, Sietse Bakker 7 (2),Wessel Nijs 5, Sebas Jellema 5, Niels Rijnders 4, Gijs Bakker 3, Maikel Baars 2, Stefan Idema 2, Kevin Leenders 1, Senne Hiemstra 1