Wordt de Oude Veer Noord-Hollands meest bijzondere landschap?
Uitgegeven op 27-10-2021 om 15:48  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De komende 8 weken staat de digitale stembus open voor de verkiezing Noord-Hollands meest bijzondere landschap. De voormalige getijdengeul Oude Veer is één van deze bijzondere landschappen.

In Noord-Holland zijn 32 landschappen aangemerkt als Bijzonder Provinciaal Landschap. Deze bescherming zorgt ervoor dat Noord-Holland een mooie provincie blijft om in te wonen, te werken en vrije tijd in door te brengen. De provincie is extra zuinig op deze landschappen vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarden voor mens en dier.
Eén van deze bijzondere landschappen is de Oude Veer.Stemmen kan tot 17 december via www.meestbijzonderelandschap.nl.
Kiezers die hun contactgegevens achterlaten maken kans op een overnachting in één van deze bijzondere landschappen.

Overzicht
De 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland zijn (in alfabetische volgorde): Abbekerk en omgeving, Alkmaardermeer en omgeving, Amstelscheg, Assendelft en omgeving, Callantsoog, De Kampen, Eilandspolder, Haarlemmermeer-Noord, Het Gooi, Marken, Noord-Kennemerland, Oosterdijk, Oostzaner- en Ilperveld, Opmeer-Wognum, Oude Veer (foto), Schagen, Schellinkhout en omgeving, Schermer, Spaarnwoude en omgeving, Texel, Tuinen van West, Vechtstreek-Noord, Vechtstreek-Zuid, Veenhuizen en Oterleek, Waterland, Westzaan en Omgeving, Wieringen, Wijde Wormer, Wormer- en Jisperveld, Zeevang, Zijpepolder Noord en Zuid en Zuid-Kennemerland.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...