Wiron komt te kort tegen De Koog
Uitgegeven op 07-10-2012 om 17:44  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron kwam op eigen veld te kort tegen De Koog. De bezoekers namen de volle buit, 2-4, op de Texelse boot mee naar huis. Op het verlies was niets af te dingen.

De Koog startte vanaf het beginsignaal met druk voorwaarts en dat leverde al na tien minuten succes op. Foto Camara kreeg de bal toegespeeld en kreeg alle vrijheid om raak te schieten, 0-1.

Na 10 minuten stond het al 0-1. Foto Reyer Zwart

Wiron kwam in het eerste kwartier niet verder dan een afstandschot, dat afzwaaide. Na twintig minuten was het opnieuw raak voor de bezoekers. De Wiron-verdediging verzuimde om de bal weg te werken en Bartjan Grisnigt maakte daar dankbaar gebruik van en tekende 0-2 aan. Wiron gaf in de eerste helft vooral veel lange ballen naar voren. Die kwamen of niet aan of waren een gemakkelijke prooi voor de verdediging van De Koog. Stefan Veldhuis verzilverde een van de zeldzame kansen, maar hij stond buitenspel.

In de tweede helft zocht Wiron vaker de aanval over de grond. Kees Willeboordse was dicht bij de aansluitende treffer, maar zag zijn schot net over gaan. Een paar minuten later werd de spits gevloerd in het strafschopgebied en Wiron kreeg een penalty.

Theo Rotgans verzilverde de toegekende strafschop, 1-2. Foto Reyer Zwart

Nauwelijks een minuut later was de stand gelijk. Richard Hegeman werd met een steekpass goed aangespeeld en tekende 2-2 aan. De Koog schrok wakker en Foto Camara zette uit een van de uitbraken de bezoekers opnieuw op voorsprong, 2-3. Bob Schuiling was dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn inzet goed gestopt door de doelman van De Koog. Vijf minuten voor tijd velde opnieuw Foto Camara het definitieve vonnis en tekende 2-4 aan. Kees Willeboordse scoorde nog wel een keer. Voor zijn schot op doel haalde hij de bal van achter de achterlijn, maar omdat de van tijd tot tijd warrig leidende scheidsrechter R.Kooy aanvankelijk verzuimde te fluiten, ging de Wiron-spits door en scoorde. De scheidsrechter keurde het doelpunt op aanwijzen van de grensrechter terecht af. De Koog kreeg het in de resterende minuten niet moeilijk meer en behaalde verdiend de overwinning.