'WEGENGELD' ROBBENPLAAT IN DE IJSKAST
Uitgegeven op 13-11-2003 om 10:52 |
linkWieringerwerf -
Gedeputeerde Staten heeft een krediet van 1,4 miljoen euro toegekend aan de gemeente Wieringermeer voor een verbetering van de verkeersinfrastructuur rond regionaal bedrijvenpark Robbenplaat.Het college van Wieringermeer laat in reactie weten de geplande ingrijpende verkeersaanpassingen vooralsnog niet uit te voeren, gezien de tegenvallende grondverkopen op Robbenplaat. De bijdrage vanuit het provinciehuis in Haarlem heeft betrekking op een reconstructie van de Schagerweg (N248) en de aanleg van een rotonde waar de N248 bij Wieringerwerf kruist met de Westerterpweg (N240). De bijdrage van de gemeente Wieringermeer wordt gesteld op ruim 1,5 miljoen euro, exclusief de voorbereidingskosten.
Wethouder P. Ruijter kon gisteren nog niet zeggen of deze in het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) neergelegde bedragen overeenkomen met de financile afspraken zoals die door het college van Wieringermeer met de provincie zijn gemaakt. Wl kon hij mededelen dat de betere ontsluiting van Robbenplaat, al dit jaar gepland maar in de begroting 2004 doorgeschoven naar volgend jaar, er voorlopig nog niet komt.
Ruijter: ,,Gelet op de slechte economische omstandigheden zijn we terughoudend met het uitgeven van nieuw geld en nieuwe investeringen. De aanpak van de Schagerweg zal dus vertraagd worden. We willen niet nog meer rentelasten op onze nek nemen. De afwerking van de infrastructuur zal afhangen van de ontwikkelingen met de grondverkoop op Robbenplaat.''
De animo voor grond op Robbenplaat valt zwaar tegen. Het galvaniseerbedrijf Galvano uit Den Helder heeft van de uitgeefbare eerste fase (twintig hectare) drieduizend vierkante meter gekocht. Daarnaast wil het staalconstructiebedrijf HGG vijftien hectare op Robbenplaat betrekken, maar dat is nog lang niet zover vanwege een slepend conflict met de gemeente Wieringermeer over de hoogte van de exploitatiebijdrage.
VerkoopDe verkoop van de eerste fase van Robbenplaat - dat uiteindelijk in totaal zestig hectare bedrijventerrein moet omvatten - startte begin dit jaar. Er moeten grondprijzen van 65 tot 83 euro per vierkante meter moeten worden betaald. De bouwrijpe eerste fase moet met een rotonde worden ontsloten op de Schagerweg (N248), die zelf als zodanig ook moet worden gereconstrueerd en deels worden verlegd.
Volgens bureau Tauw speelt de N248 een centrale rol bij de ontwikkeling van bedrijventerrein Robbenplaat. Tauw is een onafhankelijk, internationaal opererend advies- en ingenieursbureau dat onder meer gespecialiseerd is in de inrichting, verbetering en instandhouding van de infrastructuur. Tauw ontwierp voor Robbenplaat de planning en fasering tot 2005.
Bron: Noord-Hollands dagblad