GS KIEST TOCH VOOR PLAN WALTER ETTY
Uitgegeven op 22-10-2003 om 10:12  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft gisteren besloten om door middel van een ontwikkelcompetitie de private partijen voor het Wieringerrandmeer te benaderen. Het innovatieve voorstel van projectleider Walter Etty heeft daarmee alsnog provinciale instemming gekregen.

,,Ik ben blij dat er eindelijk een besluit is genomen en dat de ontwikkelcompetitie doorgaat'', reageert Etty. Zo is een einde gekomen aan een onzekere periode over de voortgang van het randmeer. Gedeputeerde H. Meijdam ontkende in eerdere instantie al dat het project door de provincie was stopgezet.

Gedeputeerde H. Meijdam is namens GS nauw betrokken bij de ontwikkeling van het randmeer. Meijdam: ,,De provincie zal het project vanaf nu zoveel mogelijk onder eigen leiding voortzetten. Etty blijft er nadrukkelijk bij betrokken omdat hij in deze fase van grote waarde is voor het welslagen. En omdat op deze wijze een vloeiende overgang van Etty als externe projectleider naar onze eigen provinciale ambtenaar verzekerd is.''

De nieuwe man die de randmeerkar gaat trekken is Pieter-Jan van der Hulst. Tot nu toe geniet hij bekendheid als projectleider van het op handen zijnde streekplan (Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord).

Meijdam: ,,Er is dus absoluut geen sprake van dat we afscheid nemen van Etty. Hij heeft grote ervaring in dit soort processen en de deskundigheid om private en publieke partijen bij elkaar te brengen. Etty heeft ook al contact met de partijen die interesse hebben getoond in de uitvoering.''

De provincie twijfelde tussen een gebruikelijke aanbesteding en de door Etty voorgestelde ontwikkelcompetitie. Er is nu wel voor het plan-Etty gekozen.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Auris 1.6 VVTi Now
€ ,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Inhuldiging Beatrix 1980 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...